ANNONS

Innehåll från Electrolux

Pollensjuk? Så slipper du besvären inomhus

1 av 3

2 av 3

3 av 3

Tusentals svenskar drabbas av pollenbesvär på vårkanten.
Med luftrenaren Pure A9 blir hemmet en fristad fylld med frisk luft.

– Den minskar pollenhalten i inomhusluften som orsakar besvären, säger Carina Boqvist, Nordisk Marknadschef HomeCare hos Electrolux.

Andra har också läst

Så fungerar Pure A9 mot pollen – läs mer


Vårtider betyder också pollentider. Ibland kan det vara så mycket pollen och andra allergener i luften att man drabbas av besvär som kliande ögon, nästäppa, nysningar och i vissa fall svårigheter med andningen. Electrolux nya luftrenare Pure A9 har visat sig vara särskilt effektiv mot pollen.

Luftrenaren är godkänd av Asthma Allergy Nordic – vilket betyder att den är fördelaktig för dem som lider av astma, allergi eller annan känslighet men även för alla som vill undvika parfymer och allergener.

Luftrenarens smarta PureSense-system mäter sekundvis av inomhusluftens kvalitet och anpassar luftflödet genom enheten. Luften renas sedan i fem olika steg, vilket gör att även de minsta partiklarna som kan orsaka pollenbesvär fångas in. Siffror visar dessutom att luftrenarens särskilda pollenfilter Breathe 360 neutraliserar mer än 99 procent av alla luftburna pollenpartiklar.

– Det är speciellt framtaget för att maximalt fånga upp pollen och bibehålla optimalt flöde genom filtret, berättar Carina Boqvist.

Bra att ha i sovrummet

Eftersom Pure A9 är utformad med AirSurround-teknik, där luften sprids i en spiral uppåt och når alla hörn i rummet, kan ett rum snabbt rensas från pollen och andra skadliga partiklar. Det gör att luftrenaren lämpar sig särskilt väl i sovrummet under pollensäsongen, menar Boqvist:

– Sovrummet är extra viktigt för att må bra, eftersom det är där du vilar och återhämtar dig. Förutom att ha en luftrenare rekommenderas att du städar noga, byter lakan ofta och ser till att du är så ren som möjligt när du ska sova. Håll sovrumsdörren stängd under dagen så att det pollen som flyger runt i resten av lägenheten eller huset, inte kommer in i sovrummet, säger hon.

Dessutom är Pure A9 väldigt tyst. Den lägsta ljudnivån är 17 decibel, vilket är lägre än en viskning.

– Den låga ljudnivån gör att den yppar sig väl att använda i sovrummet under natten när man sover.

Kan styras på distans

Tack vare sin inbyggda wifi går det även att styra Pure A9 via en app, vilket betyder att det går att sätta igång luftreningen på distans – smidigt om man är borta och i behov av frisk inomhusluft vid hemkomsten. Appen ger även detaljerad info i realtid om luftens kvalitet, status på filter och status på luftrenaren. Möjlighet att styra enheten manuellt finns också. Till skillnad från andra luftrenare, som ofta är plastiga och helvita, har Electrolux satsat medvetet på en rund utformning och nedtonad färgskala för att Pure A9 ska passa in i hemmiljön:

– Vi har en unik form och design som gör att vi kan skapa en mycket effektiv luftrenare med låga ljudnivåer, säger Boqvist och fortsätter:

– Vi vill att Pure A9 ska ha en naturlig plats i hemmen och göra nytta, inte bara under pollensäsongen utan året om.

 

Beställ din Pure A9 direkt här

Fakta Pure A9

– Renar inomhusluften från skadliga partiklar och ämnen samt ger en renare inomhusmiljö.

– Finns i två storlekar och två färger: Ljusgrå respektive mörkgrå. Den mindre modellen är anpassad för utrymmen upp till 92kvm och den större för utrymmen upp till 129kvm.

– PureSense-systemet mäter partiklar, luftburna gaser, fuktighet och temperatur och anpassar luftreningen efter dessa data.

– Har tre olika 360-filter: Standard, pollen och husdjur. Luften i rummet renas i fem steg.

– Air Surround-systemet gör att luften når alla hörn i rummet via en spiralrörelse.

– Går att wifi-styra via en app eller manuellt direkt på enheten.

– I appen visas nyckelfunktioner, som status på luftkvalitet inomhus och utomhus, status på filter, rummets hälsostatus och status på luftrenaren.

– Har nio olika fläktnivåer där lägsta ljudnivå är 17 decibel, lägre än en viskning.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio och Electrolux och ej en artikel av LEVA&BO

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande