ANNONS

Innehåll från Electrolux

Nya tekniken som renar luften hemma

Unik teknik, smarta filter och snygg design.
Pure A9 är nya generationens luftrenare för en hälsosam inomhusmiljö.

– Att investera i en bra luftrenare är en riktigt god idé för alla som vill har ren inomhusluft, inte bara för personer som har allergiska problem, säger Carina Boqvist, Nordisk Marknadschef HomeCare hos Electrolux.

Beställ din egen Pure A9 här


Marknadens modernaste luftrenare. Så kan man beskriva Electrolux Pure A9, som precis lanserats i Sverige. Modellen bygger på unik teknik, PureSense, som gör det enkelt för varje användare att skräddarsy luftreningen utifrån sina egna behov.

Luftrenaren är godkänd av Asthma Allergy Nordic – vilket betyder att den är fördelaktig för dem som lider av astma, allergi eller annan känslighet men även för alla som vill undvika parfymer och allergener. PureSense-systemets sensorer känner varje sekund av kvaliteten på inomhusluften och anpassar luftflödet i rummet direkt om något förändras. Är luftkvaliteten bra behöver luftrenarens fläkt jobba mindre, är luftkvaliteten lite sämre ser systemet automatiskt till att luftflödet snart ligger på rätt nivå igen.

Når alla hörn i rummet

Till skillnad från andra vanliga modeller på marknaden, där luftrenarens luft blåser rakt ut på sidan, har Pure A9 AirSurround inbyggt. Det gör att luften istället sprids i en spiral upp mot taket och sedan når ut i rummet.

– Pentagonformen gör att vi kan få in maximalt med luft genom 360 gradersfiltret. Sedan trycks luften ut genom det specialformade utblåset och skapar ett mönster som når längre ut i rummet och cirkulerar luften på ett naturligt och behagligt sätt, berättar Carina Boqvist.

Filter mot pollen

Eftersom Electrolux forskarteam har fokuserat stort på vår vardagsmiljö har även dess tre olika 360-filter anpassats efter detta (se faktaruta). Luften filtreras i upp till fem steg, där 360-filtret även är antibakteriellt behandlat. Varje filter har dessutom en smart-tag som signalerar där det är dags att byta – enkelt att hålla reda på.

– Pollenfiltret är speciellt framtaget att maximalt fånga upp pollen och bibehålla optimalt luftflöde genom filtret. Filtret med fokus på husdjur är det mer kolfilter i som tar bättre hand om odörer, alla filter är lika bra på damm.

Lägre än en viskning

Vid utvecklingen av Pure A9 har en uttalad målsättning varit att den inte ska upplevas som störande, även när man ligger och sover. Därför är den lägsta ljudnivån 17 decibel – lägre än en viskning.

Jämförelsevis är maximal ljudnivå för luftrenaren 49 decibel på högsta effekt, vilket kan jämföras med ljudet av matlagning i köket. Genom en app kan luftrenaren kan användaren inte bara få info om luftens kvalitet i realtid, man kan även styra luftreningen – oavsett om man är hemma eller inte. Möjlighet till styrning direkt via knappar på enheten finns också.

Designmässig fullträff

Designmässigt är Pure A9 en fullträff. När andra luftrenare är helvita, fyrkantiga och har en plastig känsla, är denna modell helt annorlunda. Med sin runda form och dova pastellfärger blir luftrenaren en naturlig del av rummet – som fylls med frisk och hälsosam luft.

– Vi vill att produkterna ska smälta in i din hemmiljö och skapa harmoni. Pure A9 ska passa i så många hem och rum som möjligt då den inte bara gör nytta i sovrummet.

 

Läs mer om Pure A9 luftrenare


Fakta Pure A9

– Renar inomhusluften från skadliga partiklar och ämnen samt ger en renare inomhusmiljö.

– Finns i två storlekar och två färger: Ljusgrå respektive mörkgrå. Den mindre modellen är anpassad för utrymmen upp till 92kvm och den större för utrymmen upp till 129kvm.

– PureSense-systemet mäter partiklar, luftburna gaser, fuktighet och temperatur och anpassar luftreningen efter dessa data.

– Har tre olika 360-filter: Standard, pollen och husdjur. Luften i rummet renas i fem steg.

– Air Surround-systemet gör att luften når alla hörn i rummet via en spiralrörelse.

– Går att wifi-styra via en app eller manuellt direkt på enheten.

– I appen visas nyckelfunktioner, som status på luftkvalitet inomhus och utomhus, status på filter, rummets hälsostatus och status på luftrenaren.

– Har nio olika fläktnivåer där lägsta ljudnivå är 17 decibel, lägre än en viskning.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Electrolux och ej en artikel av LEVA&BO

Andra har också läst

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!