ANNONS

Innehåll från Electrolux

Bli en mästerkock i ditt eget kök med sous vide.
Med hjälp av de olika teknikerna kan du laga mat mer hållbart och genom att ta till vara på hela råvaran minskar matsvinnet i köket.
1 AV 2
Bli en mästerkock i ditt eget kök med sous vide.
2 AV 2
Med hjälp av de olika teknikerna kan du laga mat mer hållbart och genom att ta till vara på hela råvaran minskar matsvinnet i köket.

Så kan du laga restaurangmat hemma

Att ge sig på förstklassig matlagning hemma kan avskräcka de flesta – men inte längre.
Nu kan du bli stjärnkock i ditt eget kök med kockens tillagningsknep: sous vide.

EXTERN LÄNK: Smarta funktioner underlättar matlagningen med Electrolux SteamPro-ugn

 

Det kan vara roligt att samla sina mest matlagningsintresserade kompisar i köket och tillsammans skapa matmagi. Säsongsbetonade, fina råvaror kan man hitta oavsett om man är kock eller inte. Men den stora skillnaden på matlagning hemma och på finkrogarna är faktiskt tekniken. På stjärnrestauranger finns avancerade apparater för tillagningsmetoder och då är det inte så konstigt att maten smakar fantastiskt.

Men nu kan man laga sous vide på ett enkelt sätt på hemmaplan.

 

Sous vide är ett kockknep där man vakuumpackar maten i en lufttät plastpåse och låter den ångas under en längre tid. Detta gör maten saftigare, mörare och jämt tillagad. Electrolux har integrerat tekniken i sin ugn SteamPro. Det enda man behöver göra är att välja ett spännande recept medan ugnens app hanterar tid och temperatur själv för att tillaga maten på exakt rätt sätt.

– Denna metod behåller alla smaker och näringsämnen och garanterar det perfekta resultatet varje gång, säger Simon Bradford, europeisk designchef på Electrolux.

 

Det finns ett stort intresse för att laga mat”

Många svenskar är tokiga i matlagning och vi har varit världsmästare i antal utkomna kokböcker per capita. I takt med att matlagningsintresset blivit allt större, har också intresset för mer sofistikerade tekniker ökat.

– Om man bara tittar på alla tv-program om matlagning, förstår man. Det finns ett stort intresse för att laga mat, laga nyttig mat och ta hand om råvarorna. Det gör man via ångfunktionen och sous vide. Många tycker att det är kul med teknik och nya metoder och sous vide är en enkel metod som är svår att misslyckad med, säger Kerstin Gebert, utbildningsansvarig på Electrolux. 

Att laga mat med olika matlagningstekniker där man kan använda allt av en råvara innebär också större möjligheter att laga mat hållbart och minska matsvinnet i köket.

”Stärker självförtroendet”

Med ett enkelt sätt att reglera temperatur och kunna laga råvarorna med sous vide-metoden blir det både roligt och inspirerande att sätta sig ner med vännerna och smaka på resultatet.

– Bland alla dessa olika matlagningsmetoder är vårt mål att ta bort friktionen och göra upplevelsen så enkel som möjligt. Användaren kan koncentrera sig på slutresultatet eftersom vi tar hand om resan dit och stärker självförtroendet för att våga prova nya maträtter, säger Simon Bradford.

 

EXTERN LÄNK: Så fungerar Electrolux SteamPro-ugn

 

FAKTA: Tre fördelar med Steam Pro-ugnen

• Ångfunktionen Steamify: Hälsosamt och gott med ångkokad mat med resultat som på restaurang och med sous vide-funktion. Du anger den tillagningstemperatur som du brukar använda och så justerar ugnen automatiskt inställningarna.

• CookView-kamera:
Med en ugnskamera kan du hålla ett öga på maten samtidigt som du lagar den. Med hjälp av innovativ teknik visas levande bilder på din mobil.  

• Matlagningstermometer som är kopplad till ugnen mäter matens innertemperatur och justerar automatiskt för perfekt resultat.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Electrolux och ej en artikel av LEVA&BO