Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
ANNONS

Innehåll från Clas Ohlson

1 AV 2
2 AV 2

Så får du ordning på ditt skjul i sommar – steg för steg

Brist på ordning och fullt av bråte som bara ligger och tar plats?

Här tipsar vi om hur du kan förvandla skjulet till ett organiserat och trevligt ställe att vara i.

EXTERN LÄNK: Här hittar du all slags förvaring till ditt skjul

Skjulet är sällan ett rum eller utrymme som prioriteras när det ska inredas och inte heller den värsta branden att släcka när det ska städas. Där samlas överblivet bråte tillsammans med saker du ibland faktiskt vill nyttja, såsom cyklar, trädgårdsredskap och gräsklippare. Resultatet blir ofta ett enda stort kaos som leder till att det blir svårt att komma åt det du behöver komma åt och med tiden växer sig travarna av grejer allt större. Känns detta igen?

Det sägs att ordning är till för idioter och att genier behärskar kaos. Men vi lovar att du och din familj mår bättre av ett skjul som präglas av organisering och tillgänglighet snarare än ångest över röran där inne. 

Att få ordning i skjulet är dessutom ett projekt som inte behöver vara så jobbigt som du tror. Med smarta förvaringslösningar och enklare snickerier kan du ge ditt skjul en ordentlig förvandling i sommar – ja, det kan faktiskt bli ett rum ett rum att trivas i.

Här går vi igenom hur du kan få ordning i skjulet – steg för steg.

Rensa ut och sortera

Gör dig av med saker som inte används och åk iväg med grejerna du tänkt ta till tippen, men som inte blivit av. Se till att hela skjulet står tomt och borsta rent, för att därifrån kunna börja sätta in snygg och smart förvaring.

Ha en plan

Vad ska ditt skjul bli? Det är viktigt att du kommer fram till vad skjulets främsta syfte är innan du börjar inreda det. Är det ett nytt arbetsrum, en snickarbod, mekarverkstad eller rent av bara ett förvaringsutrymme? Så snart du har ett svar på den frågan blir saker och ting enklare att planera.

Försök hålla golvet fritt

Hyllor, hyllor och hyllor. Nyckeln för att bibehålla en bra organisation och att enkelt hitta verktyg och annat du vill ha koll på är att låta golvet vara ett golv och inte en yta för högar. Hyllplan från topp till tå frigör inte bara ordentligt med utrymme för grejer utan även arbetsytor som kan komma till bättre användning än att behöva sicksacka sig fram mellan bråte. 

Använd alla ytor

En del grejer är inte bara för stora för att ha inne i skjulet, utan väldigt opraktiska att ta ur skjulet när det ska användas. Använd till exempel utsidan av ditt skjul för att hänga upp till stegar på några krokar. Använd taket till förvaring av längre saker du inte

behöver så ofta, och glöm inte insidan av dörrarna där du kan hänga rep, verktyg, sladdar, med mera.

Ett draperi döljer stök

Även om du har fått upp saker på hyllor eller har saker placerade på ett organiserat sätt betyder det inte att allt ser speciellt snyggt ut. Med ett draperi kan du enkelt dölja de mindre estetiskt stiliga delarna av ditt skjul och välja att framhäva det som är lite mer tilltalande för dig.

Se Clas Ohlsons serie Skjuldrömmar med programledaren Gustav Ovland som levererar tips och knep. Låt dig inspireras inför ditt projekt med att få ordning i skjulet i sommar.

EXTERN LÄNK: Se Clas Ohlsons stora utbud av förvaringslösningar till skjul, garage och förråd 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Clas Ohlson och ej en artikel av LEVA&BO