ANNONS

Innehåll från adlibris

Lista: Här är julklapparna för hela familjen

Vad ska man egentligen köpa i julklapp? En bok förstås. Det fina med böcker är att det verkligen finns något för alla. Här är några av de bästa tipsen hos Adlibris, lagom till julshoppingen. 

EXTERN LÄNK: Hitta ännu fler välskrivna julklappstips hos Adlibris 

Till den lite yngre:

Det är bra att uppmuntra till läsning tidigt för att öka chansen att intresset håller i sig, antingen genom att de lite yngre familjemedlemmarna läser på egen hand eller om du läser högt för dem.

Ett tips på en perfekt julklapp och bok att läsa tillsammans med dina barn är Annika Leone och Bettina Johanssons populära bok Bara rumpor på stranden är en rolig och viktig bok om olika typer av kroppar.

Ett annat tips är barnens favorit på tv: Sommarskuggan. Denna populära serie finns också som böcker. Nu finns den nya boken Sommarskuggan och kalas-buset av Tina Mackic ute. Superbusaren Sommarskuggan kommer garanterat väcka stor entusiasm hos barn i åldrarna 6-9 år.

En bok som både barn och vuxna uppskattar lika mycket är konstnären Lars Lerins fina bok Elsa i Skräddartorp, om en dam som bor ensam med sina 28 säregna katter. 

 

Till det nyfikna och fantasifulla barnet

Serien om LasseMajas detektivbyrå har inte gått många lågstadiebarn förbi. För den som gillar mysterier är varje ny bok från Martin Widmark och Helena Willis en liten högtidsstund. Nu finns Detektivmysteriet ute – den här gången anländer stjärndetektiven Torkel Nööt till Valleby för att utreda en tavelstöld. Men är det inte något mystiskt med den där typen…?

Det episka äventyret med Musse och Helium fortsätter. I Musse och Helium – den sista kampen av Camilla Brinck måste de två heroiska mössen kämpa mot Duvjägarna för att hitta Guldosten. Den omåttligt populära barnboksserien passar för barn i åldrarna 6-9 år. 

Kommer du ihåg kittlingen när det fanns en ny Guiness rekordbok i skolans bibliotek? Exakt samma känsla infinner sig fortfarande. Guiness World Records 2021 bjuder på över 1 000 fantastiska färgbilder och 3 000 nya, riktigt häpnadsväckande meriter. Perfekt för att trigga igång läsningen och nyfikenheten. 

 

Till den unga tonåringen som vill ha det allra senaste

Boken Humlan Hanssons hemligheter gjorde att författaren Kristina Sigunsdotter kammade hem Augustpriset 2020 för årets svenska barn- och ungdomsbok. Det är en självklarhet i varje bokhylla om du är mellan 9-12 år.

Anders Hansen har gjort det igen – nu med fokus på de lite yngre. Tillsammans med Mats Wänblad släppte han boken Hjärnstark junior: Smartare, gladare, starkare tidigare i år. Här samlas viktiga fakta ur tidigare succén Hjärnstark från 2016 med omstöpt för att passa en yngre målgrupp. 

 

Till den som vill veta hur allt fungerar

Det finns nästan alltid någon i familjen som läser instruktionsböckerna noga innan det är dags att installera något nytt i hemmet. Den som vill veta hur det funkar innan man använder det. Gunnar Wetterbergs nya bok Ingenjörerna följer Sveriges fascinerande ingenjörshistoria genom innovationer, välfärdssamhälle och industribolag. Perfekt för att lära sig ännu mer!

 

Till den som gillar biografier 

Har någon i familjen varit lite extra engagerad i det amerikanska valet? Då kan hen äntligen lära känna den tidigare presidenten Barack Obama. Nu kan man dyka ner i hans universum, från ungdomsåren och studietiden på Harvard till presidentskapet som inleddes 4 november 2018. Ett förlovat land öppnar för en helt ny typ av förståelse för presidentens omöjliga roll. 

Björn Natthiko Lindeblad lämnar ingen oberörd. Hans sommarprat 2020 var en gråtfest utan like, och hans föreläsningar och poddsamtal öppnar ständigt nya dörrar i den som lyssnar. Nu har han äntligen samlat sin unika historia i självbiografin Jag kan ha fel – och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk. 

Till den som vill läsa berättande som berör

Alex Schulman leker gärna med olika berättartekniker, och i den nya boken Överlevarna använder han sig av en omvänd kronologi för att berätta om tre bröder som åker till familjens gamla torp för att strö ut deras mors aska. Det blir både mörkt och ljust i en spännande blandning. 

Det italienska författar-alter egot Elena Ferrante fortsätter att trollbinda sin publik. Efter den älskade Neapelkvartetten är författaren nu tillbaka med De vuxnas lögnaktiga liv. Boken handlar om Giovanna, en ung flicka som slåss mot utseendefixering och sitt dåliga självförtroende. Hon söker riktning hos sin faster Vittoria, men förvirringen består. 

 

Till den som vill lära sig något nytt

Det finns alltid ett stort intresse av hantverk, kanske ännu mer nu när de allra flesta tillbringar mer tid i hemmet. Stickning är en av de stora trenderna som många har börjat med den senaste tiden. Trettiofem sockor av Maja Karlsson är precis vad det låter – en guide till 35 olika mönster som resultera i många julklappar under många år framöver. 

 

Till den matlagningsintresserade

För maximalt mys i vinter rekommenderas matprofilen och bloggaren Sofia Woods nya bok Vinter hos Wood – en kokbok från höstmörkrets intåg till vårljusets återkomst. Hennes rustika matlagning värmer – och kan både inspirera till att bjuda hem en vän på middag, eller att unna sig en egen helkväll i soffan. Ibland är god mat som bekant den bästa medicinen mot mörkerdepp. 

Vegovurmen har blivit vegonorm. En av pionjärerna för att få fler att äta grönt är kocken och krögaren Paul Svensson. Nu har han samlat hela 500 gröna recept i vegobibeln Grönsaker A-Ö. Oavsett om du har en hårdnackad vegetarian eller nyckfull flexitarian på julklappslistan kommer den här boken garanterat fylla sin funktion i köket. 

 

Till deckarentusiasten

Det finns garanterat någon i familjen som älskar att dyka ner i rysliga berättelser. Då är en deckare den perfekta julklappen! Hans Rosenfeldt är tillbaka med en ny kriminalserie, den här gången med en varg i fokus. Den hittas död utanför Haparanda med människorester i magen. Ett märkligt mordfall nystas upp i gränslandet mellan Sverige och Finland. Vargasommar är första delen i denna nagelbitarserie med stor framgångspotential.

Få deckarförfattare skriver mer sträckläsningsvänliga böcker än duon bakom pseudonymen Lars Kepler. Spegelmannen är den åttonde boken om polisen Joona Linna – och förutom en mördad kvinna finns den här gången även en psykiskt sjuk man och en hypnotisör med i bilden. Ett måste för deckarälskaren. 

EXTERN LÄNK: Adlibris har ett stort sortiment populära barnböcker – se alla här

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och adlibris och ej en artikel av LEVA&BO

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!