1 AV 9
Vardagsrummet. En härlig blandning av arvegods, auktion och loppis. Karoliner-värjorna härstammar från Ulrikas släktingar som var fabrikörer och smeder i Eskilstuna flera generationer. Gungstolen visade sig vara ett fint designer-containerfynd. konstnärlig. Ulrika Svallings bostad är fylld av färger och mönster.
Foto: Ann Lindberg
2 AV 9
Både skräddare och lärare Namn: Ulrika Svalling. Ålder: 59. Gör: Skräddare samt designskräddarlärare. Familj: Maken Lars Mases och foxterriern Sigge. Bor: Lägenhet och ateljé i Solna, torp i Sörmland. Projekt: Klädkollektion till Raja i Stockholm. Avlutade sniderier inne på andra eller tredje varvet. Dubbelsängen har spetsöverkast och en pläd med mormorsrutor i pasteller. På väggen inramade silhuetter, en av Ulrikas många samlingar.
3 AV 9
Foto: Ann Lindberg
4 AV 9
Fyndat. Första auktionsfyndet som är en Rörstrandskanna tillsammans med arvegods, ovanliga gröna tallrikar i form av näckrosor.
Foto: Ann Lindberg
5 AV 9
Dekorativt i fönstret. Ett blyinfattat glas från prylbanken, inköpt för många år sedan.
Foto: Ann Lindberg
6 AV 9
Romantiskt. Gamla vackert arbetade spetsar och spetsöverkast på sängarna. Täcke med så kallade mormorsrutor från Old Touch.
Foto: Ann Lindberg
7 AV 9
Mysig soffa.. En traditionell indisk soffa som kan förvandlas till barnsäng, från Raja. I soffan blandade färgstarka kuddar från Old Touch.
Foto: Ann Lindberg
8 AV 9
Sminkbord. Farmors smycken och syskrin, gudinnan är också från Raja.
Foto: Ann Lindberg
9 AV 9
Utställt. Föräldrarnas finporslin-skåp har blivit tittskåp.
Foto: Ann Lindberg

BILDSPECIAL: Kolla in hemma hos Ulrika Svalling