Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 3 mar 2011 16:32

BILDSPECIAL: Kolla in de härliga nya köken!

1 Sekelskiftesromantik 
ROMANTIK. Detta sekelskiftesromantiska kök med spegelluckor, pärlspont och vackra krönlister heter Essen. Nyansen på bilden benämns Dunvit och den passar fint ihop med en mörk kalskstensskiva från Kinnekulle. Vitvaror kommer från Miele. Kvänum

1 Sekelskiftesromantik ROMANTIK. Detta sekelskiftesromantiska kök med spegelluckor, pärlspont och vackra krönlister heter Essen. Nyansen på bilden benämns Dunvit och den passar fint ihop med en mörk kalskstensskiva från Kinnekulle. Vitvaror kommer från Miele. Kvänum

1/14

2 Genuint hantverk
FLOTT. Kungsäters serie Exklusiv finns kök som har byggts med genuin hantverkskunskap.

2 Genuint hantverk FLOTT. Kungsäters serie Exklusiv finns kök som har byggts med genuin hantverkskunskap.

2/14

Det är detaljerna i köket Gårdshorn som ska studeras. Vackert profilerade krönlister, arbetade hörnavslut ihop med 22 mm stommar av furu eller al. Luckan med sin eleganta spegelprofil är målad i en grå nyans. Kungsäter Kök.

Det är detaljerna i köket Gårdshorn som ska studeras. Vackert profilerade krönlister, arbetade hörnavslut ihop med 22 mm stommar av furu eller al. Luckan med sin eleganta spegelprofil är målad i en grå nyans. Kungsäter Kök.

3/14

3 Som en anrik dalagård
ROBUST. Inspirationen till köket Leksand är hämtad från anrika gårdsmiljöer i Dalarna. Leksand är ett robust arbetskök med fina detaljer som krysspröjsen i överskåpen, och de små kvadratiska lådorna som för tanken till gamla tiders köpmansskåp. En stor köksö med diskho och förlängd bänkskiva av massiv ek utgör en naturlig samlingspunkt i köket. Övriga bänkskivor är av marmor. Sittbänken med extra förvaring i lådorna under passar perfekt i bondköket. Claesson Kök.

3 Som en anrik dalagård ROBUST. Inspirationen till köket Leksand är hämtad från anrika gårdsmiljöer i Dalarna. Leksand är ett robust arbetskök med fina detaljer som krysspröjsen i överskåpen, och de små kvadratiska lådorna som för tanken till gamla tiders köpmansskåp. En stor köksö med diskho och förlängd bänkskiva av massiv ek utgör en naturlig samlingspunkt i köket. Övriga bänkskivor är av marmor. Sittbänken med extra förvaring i lådorna under passar perfekt i bondköket. Claesson Kök.

4/14

4 Inbyggd belysning bakom spröjsen
LJUS BAKOM VITRINEN. Löjtnant heter detta fina kök från Canadaköket. Köket är tillverkat av ask, luckan är ytbehandlad med en täcklasyr. Extra fina är överskåpens vitringlas med krysspröjs, där den inbyggda belysningen förstärker spröjsens mönster. På bilden syns en specialtillverkad kökskåpa samt en extra djup granitbänkskiva.

4 Inbyggd belysning bakom spröjsen LJUS BAKOM VITRINEN. Löjtnant heter detta fina kök från Canadaköket. Köket är tillverkat av ask, luckan är ytbehandlad med en täcklasyr. Extra fina är överskåpens vitringlas med krysspröjs, där den inbyggda belysningen förstärker spröjsens mönster. På bilden syns en specialtillverkad kökskåpa samt en extra djup granitbänkskiva.

5/14

5 Med bevarad gammal charm
1800-TALSSTIL. Ur gamla kökstraditioner växte Tibroköks nya modell Anno fram. Det är en stil som bevarats från gamla charmiga 1800-talskök men där moderna behov tillgodoses. Anno har fått detaljer från svunna tider såsom utanpåliggande hög sockel och livade köksluckor med synliga gångjärn. Köket är tillverkat i ask, med handmålade stommar och luckor. Går även att få i färgerna; Frost, Aska, Sand och Kol. Tibrokök.

5 Med bevarad gammal charm 1800-TALSSTIL. Ur gamla kökstraditioner växte Tibroköks nya modell Anno fram. Det är en stil som bevarats från gamla charmiga 1800-talskök men där moderna behov tillgodoses. Anno har fått detaljer från svunna tider såsom utanpåliggande hög sockel och livade köksluckor med synliga gångjärn. Köket är tillverkat i ask, med handmålade stommar och luckor. Går även att få i färgerna; Frost, Aska, Sand och Kol. Tibrokök.

6/14

Foto: Daniel Wester

6 Svartlaserad ekfaner
SVART KÖK. Mano Sera heter det nya svarta köket från Kvik. Stomme och lucka är i svartlaserad ekfaner, laminatskivan heter Marble Grey och är 20 mm. Diskho Franke RBU480C, blandare kommer från Grohe. Cirkapris för skåp, sockel och bänkskiva är 61 338 kronor. Kvik.

6 Svartlaserad ekfaner SVART KÖK. Mano Sera heter det nya svarta köket från Kvik. Stomme och lucka är i svartlaserad ekfaner, laminatskivan heter Marble Grey och är 20 mm. Diskho Franke RBU480C, blandare kommer från Grohe. Cirkapris för skåp, sockel och bänkskiva är 61 338 kronor. Kvik.

7/14

9 Ta med när du flyttar
FLEXIBELT. Udden är ett fristående kök som man kan ta med när man flyttar. Material är i rostfritt stål/svart. Design av Ehlén Johansson. Minikök med diskho 2 039 kronor, spis 4 495 kronor, fläktkåpa 1 595 kronor, väggskåp 60x60 cm 350 kronor, vägghylla 399 kronor, allt Ikea.

9 Ta med när du flyttar FLEXIBELT. Udden är ett fristående kök som man kan ta med när man flyttar. Material är i rostfritt stål/svart. Design av Ehlén Johansson. Minikök med diskho 2 039 kronor, spis 4 495 kronor, fläktkåpa 1 595 kronor, väggskåp 60x60 cm 350 kronor, vägghylla 399 kronor, allt Ikea.

8/14

Foto: Per Gunnarsson

10 Al ger köket en varm ton
SOFT LOOK. Solid Soft heter detta vackra träkök från Claesson Kök. Träslaget är al, som ger en varm ton i hela köket. Luckorna har ytbehandlats med olja vilket förstärker träets djupa nyans. Kylskåpet i extra generös bredd kommer från Amana. Claesson Kök.

10 Al ger köket en varm ton SOFT LOOK. Solid Soft heter detta vackra träkök från Claesson Kök. Träslaget är al, som ger en varm ton i hela köket. Luckorna har ytbehandlats med olja vilket förstärker träets djupa nyans. Kylskåpet i extra generös bredd kommer från Amana. Claesson Kök.

9/14

11 Populär lucka i nytt träslag
STILRENT. Den populära släta luckan Forte från Kvik kommer nu i ett nytt träslag, ekfaner. Med integrerade handtag och stilrena kantprofiler av rostfritt stål får köket ett dagsaktuellt utseende. I sortimentet finns också den svarta köksblandaren. Kvik.

11 Populär lucka i nytt träslag STILRENT. Den populära släta luckan Forte från Kvik kommer nu i ett nytt träslag, ekfaner. Med integrerade handtag och stilrena kantprofiler av rostfritt stål får köket ett dagsaktuellt utseende. I sortimentet finns också den svarta köksblandaren. Kvik.

10/14

14 Högtryckslaminerad lucka
SLÄTA LUCKOR. Minett är ett vitt och stilrent kök med en modern högtryckslaminerad lucka. Minett har infällda grepplister. Greppets dekorlist kan fås i luckans färg eller i aluminium och på så vis skapas harmoniska linjer som kontrasterar mot det vita. Claesson Kök.

14 Högtryckslaminerad lucka SLÄTA LUCKOR. Minett är ett vitt och stilrent kök med en modern högtryckslaminerad lucka. Minett har infällda grepplister. Greppets dekorlist kan fås i luckans färg eller i aluminium och på så vis skapas harmoniska linjer som kontrasterar mot det vita. Claesson Kök.

11/14

Foto: Foto:Christer Vallstrand

15 Nu finns Birka i vitt
MJUKA HÖRN. Träköket Birka har länge varit populärt. Nu har Ballingslöv utökat linjen med Birka vit. Luckan är slät med mjukt rundade hörn. På bilden visas en supertunn bänkskiva av kompositsten. Ballingslöv.

15 Nu finns Birka i vitt MJUKA HÖRN. Träköket Birka har länge varit populärt. Nu har Ballingslöv utökat linjen med Birka vit. Luckan är slät med mjukt rundade hörn. På bilden visas en supertunn bänkskiva av kompositsten. Ballingslöv.

12/14

16 Less is more
RYMDKÄNSLA. Less is more, och det stämmer gott för köket Less från Kungsäter. Ren skandinavisk enkelhet, funktion och kvalitet har stått i fokus. Basutförandet är lackat i vitt, men går att få i vit/svart ask eller mattlackad ek. Passande bänkskivor är svart granit eller vit corian, Kungsäter Kök.

16 Less is more RYMDKÄNSLA. Less is more, och det stämmer gott för köket Less från Kungsäter. Ren skandinavisk enkelhet, funktion och kvalitet har stått i fokus. Basutförandet är lackat i vitt, men går att få i vit/svart ask eller mattlackad ek. Passande bänkskivor är svart granit eller vit corian, Kungsäter Kök.

13/14

18 Havsblå luckor
MEDELHAVSKÄNSLA. Kombinera Ikeas skåpstommar Faktum med de nya turkosa glasluckorna Rubrik. Fyllningen är härdat glas och ramen är av aluminium. Pris på luckorna 435-1 205 kronor, beroende på storlek, Ikea.

18 Havsblå luckor MEDELHAVSKÄNSLA. Kombinera Ikeas skåpstommar Faktum med de nya turkosa glasluckorna Rubrik. Fyllningen är härdat glas och ramen är av aluminium. Pris på luckorna 435-1 205 kronor, beroende på storlek, Ikea.

14/14

Endast 088 ex kvar!
"Cherry blossom - pink love"
"Exklusiva körsbärstavlan Cherry blossom - pink love är äntligen här!"
Endast 088 ex kvar!
Exklusiva körsbärstavlan är tavlan äntligen här!Bara 100 ex!Fri frakt