Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

BILDSPECIAL: Följ med hem till Kjerstin Dellert

ÅRET RUNT. Här på verandan som vetter mot vattnet tillbringas många sköna stunder tillsammans. En del av verandan är numera inbyggd så man kan njuta av utsikten även under vintertid.

Foto: Olle Sporrong

1 av 13

VARG FRÅN DALARNA. "Vargen är kung i huset! Här sitter jag varje morgon och kväll och pratar med honom", säger Kjerstin. Han är mitt totem och kommer från Dalarna precis som jag.

2 av 13

TVÅ BILAR. Det reveterade sekelskifteshuset har två stora uppfarter. Utanför står Kjerstins favoritbil, en rosa Toyota Supra. "Den kör jag varje dag. Jag älskar den."

3 av 13

PRYDNADSBORD. Kerstin har samlat på sig många saker under sina 85 år. Här samlas tavlor, skulpturer, lampor och skålar på ett prydnadsbord.

4 av 13

En plats för minnen. Här samlas släkt.- och familjefoton.

5 av 13

Det här är ett så kallat "reseskåp" med saker från olika resor.

Foto: Olle Sporrong

6 av 13

59 uppstoppade fåglar.

7 av 13

HÄRLIGA STUNDER. Utanför huset finns mycket natur att tillgå, bland annat en egen strand.

Foto: Olle Sporrong

8 av 13

HUNDRA HUVUDROLLER. Direkt innanför entrén hänger inramade fotografier från Kjerstins gedigna karriär. 25 år på Operan och över hundra huvudroller.

Foto: Olle Sporrong

9 av 13

DJURÄLSKARE. Kjerstin är en stor djurälskare. Framför allt gillar hon fåglar. Något som har gjort att hon samlat på sig hela 59 stycken uppstoppade fåglar.

Foto: Olle Sporrong

10 av 13

HJÄLPER TILL. Hemma är det Nils-Åke som står för alla matlagning. "Han till och med syltar och plockar svamp", säger Kjerstin stolt. Nils-Åke är så pass road av att laga mat att till och med hundarna får hemlagat. Kerstins uppgift är att ge husmusen som besöker dem varje dag en bit knäckebröd.

Foto: Olle Sporrong

11 av 13

KOSTADE MYCKET. Det här bordet från 1700-talet såg Kjerstin i en antikaffär i Gamla stan 1966. Den kostade 1 000 kronor vilket var mycket pengar då. "Men så skulle vi fira julafton själva och då fick jag en tråd av Nils-Åke att följa. Den ledde mig ut i farstun och där stod bordet! Jag blev så glad!"

Foto: Olle Sporrong

12 av 13

OS-STENAR. På en av stenarna vid uppfarten ligger två curlingstenar. Det är från hennes pappa som tävlat i OS. "När vi flyttade hit la vi dem här och sedan har de blivit liggande. Nu är det en installation!"

Foto: Olle Sporrong

13 av 13

Andra har också läst