Betty Cristine Fog inspireras av natur och att skapa intressanta kollage.

Betty Cristine Fog inspireras av resor och naturen

Bra konst som är tillgänglig för alla. NOA Gallery är ett helt nytt galleri med konst som du enkelt kan köpa på nätet. Här hittar du unika motiv i begränsad upplaga – alltid signerade av konstnären.

- Det roligaste med mitt arbete är när jag lyckas med ett verk och allt faller på plats, säger danska konstnären Betty Cristine Fog till Leva&Bo.

På NOA, Nordic art Gallery, hittar du konst som lyfter ditt hem och som kommer att finnas med dig länge. NOA samarbetar med konstnärer som alla har sin egen, unika stil. Det är en blandning av etablerade och nya konstnärer och det finns original, grafik, fotokonst och skulpturer, allt i begränsade och signerade upplagor.  

Att inreda med konst är en av nycklarna till att skapa ett personligt och ombonat hem. På Leva&Bo hittar du massor av inspiration till ditt hem och i vår nystartade konstshop NOA Gallery gör vi bra konst tillgänglig även för den som inte har möjlighet att själv besöka gallerier och konsthandlare. Ramarna är utvalda och anpassade efter de olika motiven och du väljer själv om du vill köpa inramade verk med glas av hög kvalitet eller om du bara vill köpa motivet. På NOA Gallery är motiven unika, de flesta verk skapas exklusivt för NOA. Konstverken kan också bli personliga presenter med ett värde som varar länge.

KÖP HÄR: Köp Betty Cristine Fogs tavlor i vår konstshop NOA Gallery   

Veckans konstnär: Betty skapar fotokollage 

En av konstnärerna som finns på NOA är Betty Cristine Fog. Hennes fotokollage är inspirerade av resor och naturen och hämtar också sitt bildspråk från klassiskt modefotografi. Hon arbetar nästan alltid med digitalt fotografi i botten och skapar sedan bilder med flera olika element. 

- Det är en decoupagteknik som är helt digital, säger hon.

I bildspråket syns rötter i modefotografi och i flera av verken är det den legendariske fotografen Helmut Newtons klassiska kvinnogestalter som utgör silhuetter. Betty Cristine utbildade sig på Kolding Design School i Danmark på 1970-talet, och hon har även arbetat som modedesigner och stylist. I dag bor hon på Fyn i Danmark tillsammans med sin man, konstnären Kjeld Ulrich. I sina verk återkommer Betty Cristine Fog ofta till motsatsförhållanden – nära och fjärran, gammalt och nytt, mystiskt och ordinärt, verkligt och fiktivt – och hon försöker att hitta en balans mellan harmoni och disharmoni. 

- Det roligaste med mitt arbete är när jag lyckas med ett verk och allt faller på plats.

I verket "The Meeting" har hon arbetat med sammansättningen av många foton från resor till Berlin, New York, fåglar från Los Angeles tillsammans med bilder från Köpenhamn och sitt eget närområde, som sjön och trädet i bakgrunden. Även i verket "Picasso" kommer inspirationen från exotiska resor och den närmaste omgivningen. 

- Jag bor precis i närheten av ett fantastiskt grönområde. Det är huvudtemat i "Picasso". Jag inspireras av allt som händer omkring mig, precis som Picasso gjorde. 

Även konstverket "The Road" är skapat på samma sätt. Huvudbilden i verket fotade Betty Cristine Fog tidigt på morgonen på väg till Sverige. 

- Solen hade just stigit upp och ljuset var mjukt som sammet. Jag har kombinerat med min fascination för kvadrater, drömmen om ett rosa träd och festliga paraplyer med två siluetter från San Francisco. Ormbunken kommer från vår trädgård.

KÖP HÄR: Köp Betty Cristine Fogs tavlor i vår konstshop NOA Gallery