Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 19 jan 2012 13:15

Uppdaterad 24 jan 2012 07:42

Beppe Starbrink: "Jag har mycket vitt"

Programledaren Beppe Starbrink blir ofta inspirerad kockarna i tv-programmet i "Go'kväll" och bjuder gärna sina vänner på mat. Drömmen är en lägenhet i en storstad, men tills dess trivs han bra i 20-talsvillan i norr.

Rivjärn, 179 kronor, cervera.se

Beppes gula bord.

Hur viktigt är hemmet för dig?
- Det är viktigt att man trivs när man kommer hem. Att man gillar sin stad är också viktigt, jag trivs jättebra i Umeå som trots att det är en mellanstor stad är väldigt bra när det gäller kultur, musik och konst. Jag flyttade hit för att åka skidor och plugga, sedan skulle jag flytta till Göteborg och bli rockstjärna, men så blev det inte.
Vad har du för stil hemma?
- Som den svennebanan jag är blandar­ jag loppisfynd med ljust och fint. Det blir mycket vitt men häromdagen köpte jag ett 50-talsbord och målade det gult.

Hur såg din första lägenhet ut?
- Det var en etta i Jönköping där jag kommer från. En orgie i 70-tal, som var jättefult då i mitten av 80-talet. Jag hyrde den i andrahand.
Har du någon favoritmöbel?
- Min solfjäderstol, det är en riktig designklassiker. Och mitt gula soffbord.
Vad gör du när du vill koppla av?

- Jag lirar med mitt band eller lagar mat.
Lagar du god mat?
- Jo, det är ett av mina intressen. Jag är intresserad och nyfiken, min mamma är också väldigt intresserad av ­matlagning. Det var först när jag gjorde lumpen och fick en rejäl­ kockutbildning­ som intresset tog fart, innan dess kunde jag knappt koka ägg. Italien, Frankrike och Spanien har ­världens bästa mat, tycker jag.
Har du någon paradrätt?
- Kräftpasta. Ingen som har ätit den har inte gillat den, vad jag vet. Jag gör en riktig tomatsås med lök, vin och tomatpuré. Sedan marinerar jag kräftstjärtar i vitlök och lime och vänder ihop det med färsk pasta. Till det serverar jag pistagenötter och svarta oliver.
Har du något köksredskap som du inte klarar dig utan?
- Jag har en massa favoritsaker. En sak är ett rivjärn som är som en lång linjal.

Vad är det viktigaste du har lärt dig om mat?
- Jag snackar en hel del mat med kockarna i "Go'kväll" faktiskt och en sak jag har lärt mig är att man ska följa sin lust, man ska inte vara så rädd. Det finns inget rätt och fel.
Hur ser ditt drömhem ut?
- Jag är en enkel man men en ­lägenhet i London eller New York skulle vara en dröm. Jag skulle vilja bo i en storstad någon gång.

Relaterat