Auktionsfyndet för 50 spänn gömde skatt värd 60 000 kronor

<p>När paret skulle klä om stolen de fyndat på auktion blev de rejält överraskade. Under stolens gamla klädsel gömde sig nämligen ett helt set diamantsmycken. Se stolen och juvelerna nedan.<br></p>

Foto: Colourbox

1 av 2: <p>När paret skulle klä om stolen de fyndat på auktion blev de rejält överraskade. Under stolens gamla klädsel gömde sig nämligen ett helt set diamantsmycken. Se stolen och juvelerna nedan.<br></p>

Nästa gång du går på auktion eller loppis kanske du kollar prylarna extra noga.

Foto: Colourbox

2 av 2: Nästa gång du går på auktion eller loppis kanske du kollar prylarna extra noga.

När paret skulle klä om stolen de fyndat på auktion blev de rejält överraskade. Under stolens gamla klädsel gömde sig nämligen ett helt set diamantsmycken. Nu har paret fått juvelerna värderade i brittiska Antikrundan.

Andra har också läst

Drömmer du också om att fynda något på loppis, som sedan visar sig vara värt en förmögenhet? Det blev verklighet för paret Angus och Angela Milner-Brown i Skottland.

 

LÄS OCKSÅ: Här är kändisarnas sommarhus runt om i Sverige


Antik stol på auktion

De köpte en antik stol på auktion för tio år sedan. Då de inte hade råd att klä om stolen direkt ställde de upp den på vinden. När Angus, flera år senare, tog bort stolens gamla klädsel hittade han skatten – som bestod av ett helt set diamantsmycken, skriver House Beautiful.

Han höll upptäckten hemlig för Angela, och gav smyckena till sin fru vid olika tillfällen under året som följde.

– Jag fick en diamantring i bröllopspresent, ett par örhängen på alla hjärtans dag och en diamantbrosch i påskpresent, säger Angela Milner-Brown till brittiska the Telegraph.

 

LÄS OCKSÅ: Linn tröttnade på fartdårarna utanför huset –  här är hennes kreativa lösning


Värderade i brittiska Antikrundan

Förra veckan fick paret smyckena värderade i den brittiska versionen av Antikrundan. Tillsammans med stolen var ringen, broschen och örhängena värda nästan 60 000 kronor. En rejäl skillnad mot de femtio kronorna de betalade för stolen på auktionen.

– Det var en fantastisk upptäckt för oss. Jag antar att man aldrig vet vad man kan hitta i en gamma möbel, säger Angela Milner-Brown.

 

LÄS OCKSÅ: 9 tips du behöver inför auktion och loppisar

 

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande