Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 8
Blå anemon.
2 AV 8
Eldröd ranunkel.
3 AV 8
Stockros.
Foto: Aad Van Haaster
4 AV 8
Vit petunia.
Foto: Sara Larsen
5 AV 8
Flammande petunia.
6 AV 8
Änglapelargon.
7 AV 8
Ampeljordgubbe.
Foto: Pieter Hulleman
8 AV 8
Lejongap, Chantilly Mix.
Foto: Sara Larsen

Åtta härliga blommor – börja så redan nu!

Nu längtar vi till sommar, grönska och blommande växter. Här är lite ögonfröjd bland sommar­blommor – njut av dahlia, anemon och djupt röd ranunkel.

Bukettanemon, enkel

Verkligen en färgexplosion i rabatten eller krukan. Härligt djupblå färg på anemonen som hör hemma i De Caengruppen. En knölväxt som blir cirka 25 centimeter hög. Löken bör blötläggas före plantering så snart dygnstemperaturen överstiger nollan.

Weibulls

Bukettranunkel

Ranunkel betyder "liten groda" och namnet hänvisar till att den här löken trivs bäst i fuktig miljö. Djupröd, klotformad blomma som blir cirka 35 centimeter hög. Uthållig snittblomma. Lämplig i kruka eller balkonglåda. Kan sättas så snart dygnstemperaturen når över nollan.

Hammenhögs

Stockros

"Aubade"

Odlas i spaljé, mot väggar och murar. Blommar rikligt redan första året med enkla blommor i toner av rosa, purpur, ljust gult och vitt. Aubade är betydligt lägre än traditionella stockrosor. Tvåårig men livslängden förlängs om blomstängeln tas av direkt efter blom.

Såtid: mars-juli.

Impecta fröhandel

Hängpetunia

"Avalanche White"

Mycket rikblommande. Utbredande växtsätt. Passar bra som ampel, i kruka eller friplantering. De vita fina blommorna breder ut sig som ett täcke över bladverket. En ettårig petunia.

Såtid: februari-april.

Impecta fröhandel

Dahlia

"Procyon"

Dahlia är mångas favoritblomma. Eldfärgade Procyon lyser upp med 110 centimeter höga stjälkar och orangefärgade blommor. Passar bra i rabatt, gärna som en stor buske. Plantera när frosten är över och dygnstemperaturen över nollan.

Hammenhögs

Änglapelargon

"Quantock Double Dymond"

Passar som ampelväxt eller i stående kruka eftersom den har ett lite sprödigt växtsätt. Quantock Double Dymond är den första änglapelargonen med dubbla blommor. Blommorna är mycket stora och dubbla i mörkt vinrött med kanter i vitt.

Såtid: januari-mars.

ERA Garden

Ampeljordgubbe

"Rainbow Treasure"

Kombinera vacker växt med ätbara jordgubbar. Ampeljordgubbe heter den här som sprider både färg och kittlar smaklökarna med sina söta jordgubbar. Färger i vitt, ljusrosa och cerise. För lådor eller kruka, amplar eller rabatter.

Såtid: februari-mars.

Impecta fröhandel

Lejongap

"Chantilly Mix"

Lejongapet är särskilt anpassad till nordiskt klimat. Blommorna bildar en kaskad av färger med gult, rosa, aprikos och ljust tegelrött. Perfekt att plocka och sätta i vas inomhus också. Passar bra i rabatter. Blir 80 centimeter höga.

Såtid: mars-april.

Impecta fröhandel