Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
”Jul med Ernst” kommer tillbaka 30 november 2021.
”Jul med Ernst” kommer tillbaka 30 november 2021.
”Jul med Ernst” kommer tillbaka 30 november 2021.
1 AV 2
"Kom ihåg att julen går att behovsanpassa"
2 AV 2
”Jul med Ernst” kommer tillbaka 30 november 2021.
Foto: TV4

Återbruk och mysigt pyssel när ”Jul med Ernst” är tillbaka

Ingen jul utan Ernst? Det är det nog många som tycker.

För alla som älskar ”Jul med Ernst” finns ett glädjande besked – programmet kommer tillbaka på TV4 även 2021 och har snart premiär.

I år visar Ernst bland annat hur man gör fint pynt av återbruk, och tittarna kommer känna igen sig i mysig julstämning.

När julen står för dörren brukar Ernst Kirchsteiger dyka upp i tv-rutan och skapa julstämning. Traditionsenligt gör han det även i år. Snart är det säsongsstart för så omtyckta ”Jul med Ernst” och i årets säsong utlovas pyssel, dekorationer och julmat i mängder. I första avsnittet bakar Ernst ett vackert skådebröd, gör egen mandelmassa och skapar en adventsljusstake. Han gör även dekorativt och tindrande julpynt av granris – i en oväntad färg.

Kanske blir det inte så mycket som är annorlunda i den nya säsongen, som hunnit bli den fjortonde i ordningen, utan tittarna kommer känna igen sig, enligt Clara Tengbom som är producent för programmet.

– Tittarna behöver inte vara oroliga, det blir som vanligt härliga fix, underbar mat och massor med julkänsla även i år, säger hon.

I vanlig ordning skapar Ernst julstämning för tv-tittarna när han bjuder på pyssel och bakning. Foto: TV4

Ernst Kirchsteiger ger en hel del tips om återbuk

 Är det någon trend som sticker ut/genomsyrar säsongen?

– Ernst är en expert vad gäller att skapa en vacker och välkomnande känsla vilket även i år genomsyrar årets julprogram. Det blir även en hel del tips om återbruk, till exempel visar Ernst hur en konservburk kan bli till en magisk adventsljusstake.

Förra årets säsong blev ju speciell med pandemin och handlade mycket om hur man kan göra det festligt även för ett väldigt litet sällskap. Hur är upplägget det här året?

– Årets upplägg är samvaro och gemenskap oavsett om sällskapet kommer kunna vara stort eller litet, säger Clara Tengbom.

”Jul med Ernst” spelas in på Saxå Bruk

I år håller Ernst Kirchsteiger till på eleganta herrgården Saxå Bruk från 1800-talet, som ligger mellan Grythyttan och Filipstad.

När börjar ”Jul mer Ernst” 2021?

Jul med Ernst har premiär tisdag den 30 november klockan 20.00 och sänds på TV4, TV4 Play och C More. Programmet sänds på fyra tisdagar fram till den 21 december.

LÄS MER: Så bor Ernst Kirchsteiger i gården från 1600-talet 

LÄS MER: Ta till vara på gamla prylar! Så pyntar du klassiskt i jul 

LÄS MER: Steg för steg-guide: Lyckas med finaste julkransen till dörren!