Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rustikt. Duschdelen ligger alldeles intill huset. Den åldrade trädörren skapar en skön Medelhavsskänsla.Rustikt. Duschdelen ligger alldeles intill huset. Den åldrade trädörren skapar en skön Medelhavsskänsla.Rustikt. Duschdelen ligger alldeles intill huset. Den åldrade trädörren skapar en skön Medelhavsskänsla.
Lummigt. För att få ett ombonat spa anlades en spaljé och Anna planterade en buskros vid namn Sköna Helena som skapar en rumskänsla.Lummigt. För att få ett ombonat spa anlades en spaljé och Anna planterade en buskros vid namn Sköna Helena som skapar en rumskänsla.Lummigt. För att få ett ombonat spa anlades en spaljé och Anna planterade en buskros vid namn Sköna Helena som skapar en rumskänsla.
Blomster. Ingen sommar utan blommor. Här har Anna inrett trädäcket med tåliga sommarblommor och vackra gamla bolstervar.Blomster. Ingen sommar utan blommor. Här har Anna inrett trädäcket med tåliga sommarblommor och vackra gamla bolstervar.Blomster. Ingen sommar utan blommor. Här har Anna inrett trädäcket med tåliga sommarblommor och vackra gamla bolstervar.
Avdelare. Frank byggde ett litet plank som skapar en bra avskildhet intill duschen, med plats för bänk och krokar för hand­dukar. Handdukar från Tiken K, vit träbänk från Auktionskammaren, Helsingborg, Svarta sittdynor från Santani, Ängelholm.Avdelare. Frank byggde ett litet plank som skapar en bra avskildhet intill duschen, med plats för bänk och krokar för hand­dukar. Handdukar från Tiken K, vit träbänk från Auktionskammaren, Helsingborg, Svarta sittdynor från Santani, Ängelholm.Avdelare. Frank byggde ett litet plank som skapar en bra avskildhet intill duschen, med plats för bänk och krokar för hand­dukar. Handdukar från Tiken K, vit träbänk från Auktionskammaren, Helsingborg, Svarta sittdynor från Santani, Ängelholm.
Till duschen. På bordet finns allt som behövs för en svalkande dusch.Till duschen. På bordet finns allt som behövs för en svalkande dusch.Till duschen. På bordet finns allt som behövs för en svalkande dusch.
Orientaliskt. För att få en skön duschupplevelse byggde Frank en ram och lade på betongplattor från Marrakech design. Plattorna plockas in till vintern.Orientaliskt. För att få en skön duschupplevelse byggde Frank en ram och lade på betongplattor från Marrakech design. Plattorna plockas in till vintern.Orientaliskt. För att få en skön duschupplevelse byggde Frank en ram och lade på betongplattor från Marrakech design. Plattorna plockas in till vintern.
Upphängt. Olivträd i korg är självklara Medelhavsdetaljer på terrassen. Handdukshängare från Vintage by Nina.Upphängt. Olivträd i korg är självklara Medelhavsdetaljer på terrassen. Handdukshängare från Vintage by Nina.Upphängt. Olivträd i korg är självklara Medelhavsdetaljer på terrassen. Handdukshängare från Vintage by Nina.
Sommardryck. Att slappa i solen och läppja på en rosédrink är somrigt.Sommardryck. Att slappa i solen och läppja på en rosédrink är somrigt.Sommardryck. Att slappa i solen och läppja på en rosédrink är somrigt.
Fridfullt. I den gamla däcksstolen sitter man gott. Den är ett kärt arvegods från Amerika någon gång på 1920-talet.Fridfullt. I den gamla däcksstolen sitter man gott. Den är ett kärt arvegods från Amerika någon gång på 1920-talet.Fridfullt. I den gamla däcksstolen sitter man gott. Den är ett kärt arvegods från Amerika någon gång på 1920-talet.
1 AV 9
Rustikt. Duschdelen ligger alldeles intill huset. Den åldrade trädörren skapar en skön Medelhavsskänsla.
Foto: Carina Olander
2 AV 9
Lummigt. För att få ett ombonat spa anlades en spaljé och Anna planterade en buskros vid namn Sköna Helena som skapar en rumskänsla.
Foto: Carina Olander
3 AV 9
Blomster. Ingen sommar utan blommor. Här har Anna inrett trädäcket med tåliga sommarblommor och vackra gamla bolstervar.
Foto: Carina Olander
4 AV 9
Avdelare. Frank byggde ett litet plank som skapar en bra avskildhet intill duschen, med plats för bänk och krokar för hand­dukar. Handdukar från Tiken K, vit träbänk från Auktionskammaren, Helsingborg, Svarta sittdynor från Santani, Ängelholm.
Foto: Carina Olander
5 AV 9
Till duschen. På bordet finns allt som behövs för en svalkande dusch.
Foto: Carina Olander
6 AV 9
Orientaliskt. För att få en skön duschupplevelse byggde Frank en ram och lade på betongplattor från Marrakech design. Plattorna plockas in till vintern.
Foto: Carina Olander
7 AV 9
Upphängt. Olivträd i korg är självklara Medelhavsdetaljer på terrassen. Handdukshängare från Vintage by Nina.
Foto: Carina Olander
8 AV 9
Sommardryck. Att slappa i solen och läppja på en rosédrink är somrigt.
Foto: Carina Olander
9 AV 9
Fridfullt. I den gamla däcksstolen sitter man gott. Den är ett kärt arvegods från Amerika någon gång på 1920-talet.
Foto: Carina Olander

Anna har ett mysigt utespa i Medelhavsstil

Annas och Franks hus är byggt 1909 och ombyggt flera gånger under årens lopp. Sista moderniseringen resulterade i en sydländsk känsla med putsat hus och murar. En uteplats i Medelhavsstil anlades intill huset och nu har familjen fått sin oas.

"Vi är så nöjda"

Här bor: Anna och Frank, i ett hus byggt 1909 i Klippan.

Yrke: Anna jobbar som klassassistent i en träningsskola. Frank är egenföretagare med målerifirma.

Uteplatsens storlek: 100 kvadratmeter.

Kostnad: Cirka 60 000 kronor. Foto: Carina Olander Foto: Carina Olander

Familjens uteplats med bubbelpool och utedusch ligger alldeles i anslutning till huset. Den är helt insynsskyddad med vitmålade murar - en plats att ladda batterierna på. Sjöstenen valdes för att färgerna stämde bra med huset i övrigt. Den gav även en känsla av hav, strand samt en touch av nordisk natur.

Det generösa trädäcket på 30 kvadratmeter rymmer bubbelpool, solhörna och blommor. Mitt emot finns en liten sittbänk med krokar över, perfekt för upphängning av handdukar.

Duschen är i koppar och bidrar till en rustik känsla ihop med den färgglada Marrakechklinkern. Här har ­paret skapat en oas som de kan njuta av året runt. ­

Det är lika mysigt att bada i poolen en sommarkväll ­som under stjärnhimlen på vintern.

- Vi är så nöjda med vårt spa. Här kan vi njuta av både sol och bad. Blir det för varmt kan vi ta en svalkande dusch. Fast vi har kopplat in varmt vatten, så möjligheten finns att även duscha varmt, säger Anna.

"Vi gillar Medelhavet"

Tidigare låg det ett gammalt vedskjul på platsen och området användes inte till annat än förvaring. Anna och Frank ville bygga en uteplats och insåg att platsen där vedskjulet stod var perfekt, med sitt insynsskydd­ade läge och i helt rätt väderstreck. Planen var att bygga i samma stil som huset och eftersom huset går i Medelhavsstil var det ett självklart val att utforma uteplatsen i den stilen.

- Allt har fått komma efterhand, men idéerna kom ju mer vi grejade. Vi gillar verkligen miljön runt Medelhavet och kände att den stilen var som gjord för vår uteplats, säger Anna.

"Vi älskar vå spahörna"

Bubbelpool beställdes och installerades på trädäcket. Det var en del fix men inte så svårt, flikar Anna och Frank in. Ett skyddande lock ligger på till vardags och lyfts av när poolen ska användas.

- Det är så mysigt att sitta i poolen en ljum sommarkväll. Vi älskar vår spahörna. Här kan vi verkligen ladda våra batterier. Det är njutning på hög nivå, säger Anna.