Anna Handell skapar konst med naturen som inspiration

"Naturen är min bästa plats, det finns ingen starkare inspirationskälla för mig", säger Anna Handell.

Foto: Privat

1 av 2: "Naturen är min bästa plats, det finns ingen starkare inspirationskälla för mig", säger Anna Handell.

Motivet ”Djungelträd” av Anna Handell föreställer ett helt kretslopp och ekosystem, i ett och samma träd.

Foto: Karl Anderson Styling: Maria Nordin

2 av 2: Motivet ”Djungelträd” av Anna Handell föreställer ett helt kretslopp och ekosystem, i ett och samma träd.

Konstnären Anna Handells ödmjukhet och vördnad inför naturen är den röda tråden i hennes verk.

– Naturen är min bästa plats, det finns ingen starkare inspirationskälla för mig. Förutom att sprida glädje, är min förhoppning att uppmuntra andra till att upptäcka hur otroligt detaljerade och sammanflätade ekosystem är. 

Andra har också läst

Anna Handell jobbar inom flera av konstens olika fält som både formgivare och illustratör, där många utav hennes bilder, om inte alla, ligger i linje med varandra vad gäller fokus på djur och natur.

Ödmjukheten och vördnaden inför allt som växer och frodas är ständigt närvarande och följer som en röd tråd genom motiven.

– Naturen är min bästa plats, det finns ingen starkare inspirationskälla för mig. Det är underbart att få ta färgerna och formerna därifrån och göra dem till mina. Platser eller rum utan växtlighet gör mig illa till mods. Det känns som en varningssignal, som om växterna förmedlar att det inte går att leva här. 

ANNONS: Se Anna Handells ljuvliga motiv (EXTERN LÄNK)

Foto: NOA Gallery

”En fin söndag” och ”Salta liljor” är två ljuvliga motiv inspirerade av naturens färg och form.

Hon gör gärna stora kollage och träd är ett återkommande motiv bland hennes verk, likt motivet "Djungelträd" ur kollektionen "A Study of Trees" som föreställer ett helt kretslopp och ekosystem, i ett och samma träd.

– Jag ville prova att använda starkare och klarare färger än vad jag brukar arbeta med och från ett fantasifullt frö växte sedan djungelträdet upp, och blev bara större och större. Grenarna bredde ut sig och djur och växter flyttade in för att samsas om plats bland bladverket. Allt skulle få rum efter hur det föll sig, såväl idéer, färger, former, mönster som arter och varelser skulle ges utrymme.

ANNONS: Se Anna Handells ljuvliga motiv (EXTERN LÄNK)

Foto: Karl Anderson Styling: Maria Nordin

"Djungelträd" är ett utav flera motiv som ingår i Anna Handells kollektion ”A Study of Trees”.

Anna Handell både tecknar, målar med akvarell och använder sig av återvunna pappersurklipp, med skilda nyanser och strukturer för att återspegla naturens mångfald i färger, textur och form. 

– Precis som i naturen har varje växt sitt eget sätt att växa. Jag tycker om att "återbruka" illustrationer och inte bara slänga och göra nytt. Jag har en särskild skisslåda med gamla urklipp som jag nyttjar. En del illustrationer hade aldrig kommit utanför lådan annars, så det känns fint att få ge dem nytt liv.

ANNONS: Se Anna Handells ljuvliga motiv (EXTERN LÄNK)

Foto: NOA Gallery

Motivet ”Aprilfågel” hyllar naturens brokighet och mångfald i mjuka harmonierande nyanser.

Foto: Privat

Fåglar är, liksom träd, ett återkommande motiv bland konstnärens verk.

Konstnären är konsekvent och lever som hon lär. Bara det att hon återbrukar sina egna illustrationer säger det mesta om hennes leverne och konstnärskap. För att inte tala om det hjärta och själ hon lägger ner i arbetet. Något som vid närmare eftertanke inte går någon obemärkt förbi, utan snarare hand i hand med vad hon vill förmedla.

– Förutom att sprida glädje, är min förhoppning att uppmuntra andra till att upptäcka hur otroligt detaljerade och sammanflätade ekosystem är. Om vi har förståelse för sambanden är det lättare att ta hand om vår fina planet, såväl som varandra.

ANNONS: Se Anna Handells ljuvliga motiv (EXTERN LÄNK)

Foto: NOA Gallery

”Utsikt” är ett rofyllt motiv av Anna Handell i harmoniska, svala färger.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer