Hittade inget här

Så blir du en riktig kaffekonstnär – bli din egen barista på nolltid

Drömmer du om att mysa med kaffe latte med vackert mönster i?
Du behöver faktiskt inte gå till ett kafé.
Vi visar dig hur du blir din egen barista hemma i köket!

Att kunna bjuda gästerna hemma på kaffe latte med ett mönster av ett hjärta, blomma eller annan dekoration skulle många tycka vore kul. Få briljera lite så där. På engelska kallas "latte art", och något du kan få på i stort sett varenda kaffebar i dag.
Men det fina är att du behöver varken gå ut eller vara utbildad barista för att få till det. Det går alldeles utmärkt att göra själv hemma, och är lättare än många tror. Men det kräver övning och en del tålamod.
- Blir inte nedslagen eller avskräckt om du har problem till att börja med, det tog mig lång tid att bli bra på latte-konsten, och jag utvecklas fortfarande, säger baristan George Kim till InStyle.com.
Grunden är vanlig mjölk, absolut inte lätt- eller sojamjölk.
För att texten ska bli begriplig måste man även se videoklippen.

  • Hjärta (lättast)

    Hjärta (lättast)
    1. Tilta koppen mot dig samtidigt som du håller 80 procent av den ångade mjölken i koppen.
    2. För kannan mot koppens kant närmast dig och skaka snabbt från vänster till höger för att göra en rund form.
    3. När du skapat en rund form, flytta kannan i en rak linje över koppen, bort från dig, för att forma till ett hjärta.
  • Kaninen (mellansvårt)

    Kaninen (mellansvårt)
    1. Håll kannan tre centimeter ovanför kaffekoppen och häll den ångade mjölken mot kanten närmast dig.
    2. När du har hällt i 80 procent av mjölken, skaka kannan snabbt från vänster till höger och forma en rund form.
    3. För sedan kannan till mitten av koppen och häll tills du format utsidan av din kanin.
    4. Använd sedan en smal grillpinne/sushipinne eller annat och gör tv prickar för ögonen och dra fyra linjer ut från mitten för att göra kaninens morrhår.
  • Rosetten (svårast)

    Rosetten (svårast)
    1. Håll kannan ungefär tre centimeter ovanför koppen och häll den ångade mjölken på kanten bortifrån dig.
    2. När du har hällt 50 procent av mjölken, flytta kannan närmare ytan på kaffet och börja skaka det fort fram och tillbaka från vänster till höger för att forma rosetten.
    3. När du börjar se kanterna, fortsätt att skaka kannan och flytta den mot kanten närmast dig.
    4. När kanterna är formade fortsätt fylla i rosetten medan du flyttar kannan bort från dig igen.

Populäraste myset

Mer läsvärt

Läsvärt

Skaka på enheten för att slumpa fram mer mys.

Stäng