Göteborgs lustgårdar på Trädgårdsmässan.
Göteborgs lustgårdar på Trädgårdsmässan. Foto: Trädgårdsmässan

Allt för trädgården

På torsdagen drar Trädgårdsmässan i gång i Stockholm- för sjunde året i rad. På mässområdet ryms allt som tänkas när det gäller trädgård.
- Nytt för i år är bland annat en mördarsnigelmonter, där besökaren får lära sig om de nya effektiva medel som finns för att få bukt med mördarsniglar, säger Gun Edin, projektledare.

Under torsdagen kommer trädgårdsintresserade att strömma till Älvsjö mässområde utanför Stockholm, där Trädgårdsmässan huserar fyra dagar framöver.


Projektledaren Gun Edin är mycket entusiastisk.


- Vi kommer att ha 400 utställare, som visar allt man kan tänka sig inom trädgårdssektorn, säger hon till expressen.se.


Bland annat ställs femton så kallade idéträdgårdar ut, som alla representerar olika stilar och teman. Några exempel är bl.a " Det engelska lusthuset" och " Stillhet, kontemplation och upplevelse".


Men det är inte alla som har en egen trädgård att odla i. Därför finns också elva idébalkonger ut, där besökaren kan få inspiration till sin egen balkong- och rösta på den balkong de tycker är snyggast.


Dessutom kommer det att finns en speciell monter vikt åt mördarsniglar.


- Det är dags att ta krafttag mot mördarsniglarna. Därför kommer vi att visa de nya produkter som kommit ut på marknaden och är effektiva för att ta död på mördarsniglar. Det finns till exempel en produkt som är som en liten giljotin som ska vara bra, säger Gun Edin.Trädgårdsmässan arrangeras med Stockholmsmässan i samarbete med Fritidsodlingens Riksorganisation. Mässan är öppen 10-13 april, torsdag 10-18, fre-sön 9-18.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!