Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

8 typer du känner igen från studentkorridoren

Att bo i korridor är något väldigt speciellt. Det är socialt, roligt och garanterat ett minne för livet. Men det kan också vara riktigt, riktigt påfrestande, till exempel när man stöter på de där personerna som inte riktigt kan ta hänsyn till andra.

Har du bott i en studentkorridor eller i ett kollektiv känner du garanterat igen de här åtta typerna.

Vem vet du kanske till och med ÄR någon av dem?

Andra har också läst

1. Parasiten

Att den här människan lyckas äta sig mätt om dagarna är ett mysterium, med tanke på att hen inte verkar handla någonting över huvud taget. Mysteriet får dock sin lösning i och med att du gång på gång kommer på personen med fingrarna i syltburken, bokstavligt talat. Helt plötsligt är det inte så konstigt att din ketchup är slut stup i kvarten eller att du är tvungen att köpa ost när du bara ätit ett par skivor själv.

2. Raggaren

Raggaren har legat med de flesta i korridoren och resten av staden, med kranskommuner. Och du har hört det genom väggen, för raggaren kännetecknas verkligen inte av att vara diskret – varken när det gäller själva raggandet eller vad som nu blir resultatet.

3. Lånaren

Här hörs det ju på namnet vad den här människan sysslar med. Det gemensamma för alla lånen är att det alltid ska betalas tillbaka dagen efter. Säger hen. Ett löfte som i så gott som alla fall glöms bort så fort hundralappen/toalettrullen/vinflaskan eller blyertspennan/tortellinipaketet byter ägare. Till lånarens fördel kan man säga att det i måttliga doser kan vara underhållande med dåliga undanflykter. Här handlar det dock oftast inte om måttliga doser.

4. Festprissen

Enda tiden på dygnet det är riktigt lugnt i korridoren är på förmiddagen när den här personen ligger utslagen på soffan i det gemensamma köket. Resten av tiden ägnar festprissen åt att förfesta, efterfesta och vad man nu kallar det som kommer däremellan. Fest helt enkelt. Kaos och skrål.
Alla gillar ju någon som gillar att ha kul, kan du försöka komma ihåg när festprissen skrålar det utnötta riffet till Seven nation army klockan fyra på morgonen när du ska ha en tenta ett par timmar senare.

5. Korridors-Stasi

Tro inte att du kommer undan med att slarva lite i hörnen när det är din tur att städa era gemensamma utrymmen. Korridorens egen säkerhetstjänst nosar upp missdådaren omedelbart – och sen får du veta att du lever. En annan av den här personens talanger är skvaller. Se till att hålla ögonen öppna, korridorens underrättelsetjänst har sina tentakler precis överallt.

6. Slackern

Vad gör den här personen om dagarna? Inte är det skolarbete i alla fall. Inte så mycket annat heller om man ska vara helt ärlig. Undrar du något om tv-serier kan slackern däremot vara behjälplig.
Kännetecken: bekväma kläder och en frisyr som kräver precis noll i underhåll.

7. Pluggisen

Vad gör den här personen om dagarna? Pluggar. Nätterna? Pluggar. Helgerna? Pluggar. Julafton? Pluggar. Kort och gott: Håll hårt i dina kaffeintabletter.

8. Umgängesknarkaren

Det handlar inte om narkotika, den här personen klarar sig inte utan att umgås. Hela. Tiden. Är det inte brädspelsaftnar så är det andra aktiviteter – och alla ska vara med. Hela. Tiden. Passar du dig inte ligger det ganska nära till hands att du blir kallad tråkmåns innan du vet ordet av det. Umgängesknarkaren är också personen som tvunget ska förstöra precis varenda fest med ansträngda lekar som för det mesta slutar med att alla deltagare ligger i en hög på golvet.