1 av 4: Att bli sambor kan frambringa helt nya sidor hos partnern. Många av dem är positiva - men sedan finns de mindre smickrande som riskerar att bli till problem för er relation. Foto: Getty Images
2 av 4: Börjar det bli fullt i papperskorgen? Ta inte till fulknep eller leta efter luckor bland soporna där du kan slänga ditt skräp. Foto: Colourbox
3 av 4: Fråga om din sambo också är hungrig innan du äter upp alla gårdagens rester. Foto: Fotolia
4 av 4: Om du är sambo måste du ha koll på toalettpappersregeln. Foto: Fotolia

8 regler du måste kunna om du är sambo

Att bli sambor kan frambringa helt nya sidor hos partnern. Många av dem är positiva - men sedan finns de mindre smickrande som riskerar att bli till problem för er relation. Dock finns det oskrivna regler som alla sambos bör tänka på och med inspiration hämtad från Veckorevyn har vi listat åtta av dem här.

1. Bygg inga sopberg - hjälp till i stället

 Börjar det bli fullt i papperskorgen? Ta inte till fulknep eller leta efter luckor bland soporna där du kan slänga ditt skräp. Hjälp till i stället och gå ut med soporna när det är dags.

 

LÄS OCKSÅ: Så får du bättre sexliv – med hjälp av städning

2. Ät inte upp alla rester från gårdagens lyckade middag

Kolla i alla fall med din partner först. Annars kan du ju ta lite grann och kanske lämna en del till din sambo?

3. Sätt inte toalettpappersrullen åt fel håll

Vilket håll toalettpappersrullen ska sitta åt har blivit något av en vattendelare. Det finns dock studier som har kommit fram till vilken som faktiskt är den rätta sidan.

Och ja, du ska ha slutet av papperet över och inte under rullen.

Foto: Fotolia

 

4. Var inte passivt aggressiv - kommunicera i stället

Att låtsas att allt är okej och vara passivt aggressiv leder ingen vart. Var i stället öppen med dina problem och ifall det är något som stör dig. Annars har du ingen annan att skylla på än dig själv. Kommunikation är som bekant A och O i en relation.

 

LÄS OCKSÅ: 9 tips för att alltid ha ett välstädat hem

5. Glöm inte nyckeln om du blir sen

Råkade det bli några öl för mycket så att klockan sprang i väg? Se till att inte ha glömt nyckeln. Ingen gillar när ens partner kommer hem berusad och står och knackar utanför dörren. Framför allt inte om man ska upp tidigt...

6. Gör inte nummer två med öppen dörr

Det är bara onödigt.

Foto: Getty Images

7. Ta inte hem kompisar utan att förvarna

Oväntat besök kan ibland vara fantastiskt, men ibland är det bara taskigt gentemot din sambo. Risken finns att ni kommer dit vid värsta tänkbara tillfälle. Gör dig och din sambo en tjänst och säg till i förväg.

8. Låna inte saker utan att säga till

Om något skulle försvinna eller gå sönder kan det bli kaos.

 

LÄS OCKSÅ:

* Så enkelt gör du en egen snygg gympåse

* Jenny gjorde luftmadrass – av gamla boxvinpåsar

* Knepet gör det rent i mikron – utan gnugg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!