1 av 2: Att bo tillsammans ger SÅ mycket. Du är aldrig ensam, bara en sån sak. Foto: Shutterstock
2 av 2: Kollektiv, studentkorridor, vara inneboende... det finns många sätt att bo ihop. Foto: Shutterstock

7 anledningar till att det är bäst att bo tillsammans

Är du en av alla tusentals som lever i ett ensamhushåll?

Eller bor du redan med en kompis, partner eller i kollektiv?

Här är 7 fördelar med varför det är bäst att bo ihop med någon!

Vara sambo, vara kombo (bo med kompis), bo i kollektiv, studentkorridor, vara inneboende... Det finns massor av sätt att bo tillsammans. Ändå har Sverige flest ensamhushåll i hela världen. Det är både ensamt och dyrt för den enskilde. Något många redan har insett och därför delar boende med en kompis, syskon eller bor i kollektiv.

Är du särbo med din partner eller bor själv trots att du alltid hänger med vännerna kanske du också kommer på andra tankar efter att ha läst denna text.

Här är 7 anledningar till varför det är bäst att bo tillsammans:

 

LÄS OCKSÅ: 10 säkra tecken på att du är bästa sambon

1. Bättre ekonomi

Detta är väl den tydligaste och mest märkbara skillnaden när man bor ihop med någon i stället för när man bor själv. I stället för att stå för hela hyran, elen och all mat själv behöver man plötsligt bara betala hälften. Att bo tillsammans innebär att få massor pengar över till att göra något mycket roligare för.

 

LÄS OCKSÅ: 10 anledningar till att du och din partner borde flytta ihop

2. Städningen blir lättare

Städa tillsammans – bättre än att städa ensam, även pauserna blir trevligare... Foto: Colourbox

Detta är också något alla som bor ihop med någon uppskattar. Åtminstone om man bor ihop med någon som inte är superslarvig... Antingen gör man städningen till en aktivitet, bestämmer dag, och städar tillsammans. Man kan sätta på musik och allt kommer att gå som en dans. Eller så delar man helt enkelt upp det så att man gör det varannan gång. Detsamma gäller naturligtvis tvätt av kläder. Tänk vad mycket tid du får över till att göra roligare saker!

3. Handla mat

När ni är två (eller flera) lönar det sig verkligen att åka och storhandla i större matbutiker utanför stan. Frossa i storbalar med toalettpapper, storpack med nudlar och flera kilo köttfärs. Du både sparar massor av pengar och kommer tycka det är roligare att handla mat när du har någon att göra det ihop med. Dessutom kan ni planera allt gott ni ska laga medan ni går i affären.

 

LÄS OCKSÅ: 15 saker du måste ha hemma innan du fyller 30

4. Middagar och fester

Foto: Shutterstock

Tänk på alla roliga fester och middagsbjudningar ni kan anordna ihop. Eller var för sig, där ni sedan bjuder in den andre. Oväntade möten kommer att uppstå, och livet blir mycket roligare!

5. Du är aldrig ensam

Men någon eller några fler i boendet behöver du aldrig känna dig ensam. Även om man inte gör allt ihop är det mysigt bara av att vakna till ljudet och doften av kaffebryggaren som sätts på eller höra den/de andra tassa omkring. Och du har alltid någon att dryfta dina problem med.

 

LÄS OCKSÅ: 10 fördelar med att bo kvar hos föräldrarna

6.  Du får fler vänner

Foto: Shutterstock

Genom att till exempelvis flytta in i ett kollektiv eller bli inneboende hos någon kan ditt umgänge plötsligt fördubblas. Tänk vilka möjligheter att lära känna nytt folk och få nya inputs. Är du singel kanske du också träffar en partner som du aldrig skulle ha träffat annars.

7. Stöd och omtanke

Finns det något värre än att ligga sjuk hemma, helt ensam? Nu har du någon som kan komma med värktabletter, en kopp varm te och badda din panna när du känner dig som ynkligast (sådana situationer där man annars saknar sina föräldrar, hur gammal man än är). Är du student kan du dessutom få hjälp med att bli förhörd.

 

LÄS OCKSÅ: Äh, bo själv är nog bäst ändå – här är 10 fördelar till att ha eget boende

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!