6 trender i badrummet: teknik och musik

Färgklickar. Orange badrumsinredning­ från Gustavsberg. Stålbadkar samt orange front, 7 566 kronor, tvättställ samt skåp och vattenlås,­ 7 795 kronor, små skåp på väggen, 1 218 kronor styck (handtag tillkommer för 81-141 kronor per styck)

1 av 8: Färgklickar. Orange badrumsinredning­ från Gustavsberg. Stålbadkar samt orange front, 7 566 kronor, tvättställ samt skåp och vattenlås,­ 7 795 kronor, små skåp på väggen, 1 218 kronor styck (handtag tillkommer för 81-141 kronor per styck)

Spalikt. Lägg dig ner och låt vattnet skölja över dig. Horisontell dusch från Dornbracht.com.

2 av 8: Spalikt. Lägg dig ner och låt vattnet skölja över dig. Horisontell dusch från Dornbracht.com.

Lyx. Kran Supernova, champagne, belagd med 22 karat guld, cirka 22 000 kronor, Dornbracht.com.

3 av 8: Lyx. Kran Supernova, champagne, belagd med 22 karat guld, cirka 22 000 kronor, Dornbracht.com.

Trendigt med "trä". Treverk är ett kakel i träimitiation, i måtten 22,5 x 90 centimeter, 979 kronor kvadratmetern, Kakelspeceialisten.

4 av 8: Trendigt med "trä". Treverk är ett kakel i träimitiation, i måtten 22,5 x 90 centimeter, 979 kronor kvadratmetern, Kakelspeceialisten.

På golvet. Golvtrall Molger för inomhus- bruk, 37 x 37 centimeter, 79 kronor, Ikea.se.

Foto: Pontus Vigur

5 av 8: På golvet. Golvtrall Molger för inomhus- bruk, 37 x 37 centimeter, 79 kronor, Ikea.se.

Exlusivt. Polerat gjutjärnsbadkar med insida i torrglasemalj. The usk, 70 500 kronor, gamlamejeriet.com.

Foto: Darren Chung

6 av 8: Exlusivt. Polerat gjutjärnsbadkar med insida i torrglasemalj. The usk, 70 500 kronor, gamlamejeriet.com.

Svart & vitt. WC inklusive sits, 5 142 kronor, och bidé, 4 076 kronor, Gustavsberg.

7 av 8: Svart & vitt. WC inklusive sits, 5 142 kronor, och bidé, 4 076 kronor, Gustavsberg.

För två. Tvätt­stället Gustavsberg Artic, 1 919 kronor per styck.

8 av 8: För två. Tvätt­stället Gustavsberg Artic, 1 919 kronor per styck.

Badrummet är det nya köket. Under vårens stora badrumsmässa ISH i Frankfurt, kunde flera trender urskiljas inom badrumsinredning. Färger är på frammarsch och musiken flyttar in i badrummet. Här är trendspanaren Stefan Nilssons tips.

Andra har också läst

Detaljer i guld

Färg & lyx

1. I Sverige älskar vi våra nedtonade­ badrum, med grått, beige och natursten.­ I resten av världen blir det dock allt trendigare med färg - allt från orange till illgrönt. Men är det något man ska göra hösten 2013 i sitt badrum så är det att addera någonting i koppar eller mässing, som guldtonade blandare. Det kan vara modernt snitt med raka linjer eller vintage och retro

På golv & väggar

Trämaterial

2. Generellt kommear trä och träimitationer­ in i badrummet. Bland det trendigaste man kan göra är att lägga in trätrall på golvet.

Möblera runt om

Badkaret i mitten

3. I det lyxiga badrummet räcker det inte bara med en duschkabin. Det ska vara ett badkar som vi ställer i mitten av rummet, som en fristående möbel, och sen möblerar vi runt det. Badrummet är definitivt­ det nya, dyra rummet.

Varva ner

Musik & Teknik

4. Tekniken flyttar in i badrummet i form av exempelvis integrerade musikanläggningar­. Numer är det möjligt att ligga med ansiktsmasken­ i badet och samtidigt titta på tv.

Musiken kommer­ också in i badrummet och skåpen blir som högtalare.­ Det finns till och med badkar som fungerar som högtalare.­ Det här är ett tecken på att vi behöver egentid. I badrummet­ får man ta det lugnt och varva ner.

Fokus på det rena

Vägghängt

5. Det fortsätter vara inne med vägghängda toaletter. Formen på sanitetsartiklarna­ är annars inte så annorlunda men däremot är teknikutvecklingen­ stark. Tekniken ­flyttar in bakom väggarna, man ser alltså inte displayerna och knapparna. Det kommer influenser från Japan - det hygieniska perspektivet är viktigt, det ska vara superrent.

Gemensamt badrum

Plats för många

6. Många söker ego-tid i badrummet,­ men motsatsen är det gemensamma.­ På mässan i Frankfurt syntes­ många dubbelhandfat, så att hela familjen­ kan borsta­ tänderna tillsammans.­ Badrummet­ verkar genomgå en fas där vi experimenterar­ med de funktioner vi vill ha och behöver.

Mest populära badrumsinredningarna

1. Skandinaviskt 53 %

2. Medelhavsstil 12 %

3. Romantiskt 6 %

4. Urbant 6 %

5. 70-tal/Retro 2 %

7. Inget av ovanstående 9 %

 

KÄLLA: Gustavsberg/Yougov 2012

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande