1 AV 7
Nyfiken på gurkans undergörande egenskaper? Bläddra i bildspelet och läs vidare!
2 AV 7
Ta bort immaLess på att badrumsspegeln immar igen efter duschen? Testa att gnugga en gurkskiva över spegeln – det tar bort imman och ger dessutom en härlig spa-aktig doft!
Foto: Volodymyr Goinyk
3 AV 7
Gnisslande gångjärn?Slut på 5-56 och så gnisslar ett gångjärn? Ta en bit gurka och gnid in, och voilà - gnisslet borta!
Foto: Sonja Wietzel-Winker
4 AV 7
SkoputsViktigt möte på gång och ingen skoputs tillgängligt? Gnugga en nyss skuren gurka över skinnskorna - då får du inte bara en fin glans utan också en bra vattenavstötare!
5 AV 7
Rengör kranarVill du göra rent kranar, diskhon eller något av rostfritt stål på ett miljövänligt sätt?Ta en skiva gurka och gnugga den över ytan som du vill göra rent. Den kommer inte bara att få bort smuts och få ytan att glänsa, utan lämnar inga ränder efter sig och pajar inte dina händer eller naglar!
Foto: Johan Adelgren
6 AV 7
Få bort ohyraFörstör larver dina rabatter? Lägg några gurkskivor i en aluminiumform så försvinnner de! Gurkan reagerar med aluminiumen och avger en svag lukt, omärklig för människor, men som larver och en del annan ohyra avskyr.
Foto: Lasse Svensson
7 AV 7
Magiskt suddgummiBehöver du sudda när du skrivit med kulspetspenna? Ta en gurka och gnugga försiktigt med skalsidan på texten – fungerar även med kritor och tuschpennor!

6 spännande saker att göra med en gurka

Det här visste du inte att man kunde göra med en gurka – städa, få bort ohyra och bota baksmälla, bland annat!

Här på Mitt kök hittar du ännu fler mer matrelaterade roliga smarta saker att göra med en gurka!