Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Fotolia

6 saker i ditt kök du bör rengöra dagligen

Vissa saker och ytor i köket drar till sig extra mycket smuts och bakterier. Här är köksprylarna du bör rengöra varje dag.

Emmy Lundström

Kökshanddukar

De må se rena ut, men en studie har visat att kökshanddukar är bland det smutsigaste vi har i köket. Eftersom de används flera gånger om dagen blir de snabbt smutsiga och bör bytas med några dagars mellanrum - eller till och med varje dag om ni är en stor familj.

Köksbänken

Mobiltelefonen, bilnycklar, post, plånbok - när man tänker på alla prylar vi ofta lägger på köksbänken när vi kommer in i köket är det lätt att förstå att det är viktigt att rengöra bänken ofta.

 

LÄS OCKSÅ: Här är sommarens 11 värsta snuskfällor

Diskho

Smuts och bakterier fastnar lätt i diskhon. Ett tips för att få bort beläggningar och missfärgningar är att strö lite bakpulver i vasken, skrubba med en disksvamp och skölja av med vatten.

Smutsig disk

Smutsiga tallrikar och annan disk som lämnas framme drar lätt till sig småkryp. Dessutom blir det svårare att få bort envisa matrester på disk som står framme.

 

LÄS OCKSÅ: Husmorstips - städa utan giftiga kemikalier

Kaffebryggaren

Brygger du kaffe varje dag är din bryggare perfekta platsen för bakterier att gro. Plocka isär bryggarens lösa delar efter varje användning och skölj rent med vatten och diskmedel.

Köksgolvet

Svep upp smulor och matrester från golvet med en sopborse innan småkrypen lockas dit. Satsar du på ett snyggt sopset gör det dessutom inget om det står framme i en hörna i köket.

 

Källa: goodhousekeeping.com