Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 25 nov 2013 16:24

6 heta kökstrender – teknik och material!

1 Öppna hyllor. Vita plåthyllor, Fjälkinge, 1 295 kronors styck, Ikea.

1 Öppna hyllor. Vita plåthyllor, Fjälkinge, 1 295 kronors styck, Ikea.

1/6

Foto: Daniel Wester

2 Personlig mix. Om man gillar det färgglada så har Collage från Härjedalskök olika färg på luckor och lådor.

2 Personlig mix. Om man gillar det färgglada så har Collage från Härjedalskök olika färg på luckor och lådor.

2/6

3 Grå färgskala<br>Ikeas nya kökssystem Metod har både grå och svarta kök. Här nya luckan Bodbyn, från 279 kronor.

3 Grå färgskala
Ikeas nya kökssystem Metod har både grå och svarta kök. Här nya luckan Bodbyn, från 279 kronor.

3/6

4 Äkta material<br>Här luckan Ines i ek, 1 495 kronor, Vedum.

4 Äkta material
Här luckan Ines i ek, 1 495 kronor, Vedum.

4/6

5 Lådförvaring<br>Gastro, i nya köksserien Classic från Ballingslöv, är jämförbar med ett platsbyggt kök. Cirka 1 300 kronor för lucka med mått 60 x 70 centimeter.

5 Lådförvaring
Gastro, i nya köksserien Classic från Ballingslöv, är jämförbar med ett platsbyggt kök. Cirka 1 300 kronor för lucka med mått 60 x 70 centimeter.

5/6

6 Avancerad teknik<br>Ny teknik tar plats i köken. Ballingslöv har lanserat en bänkskiva i vitoljad bambu med möjlighet att fälla in läsplattan.

6 Avancerad teknik
Ny teknik tar plats i köken. Ballingslöv har lanserat en bänkskiva i vitoljad bambu med möjlighet att fälla in läsplattan.

6/6

Nu vill vi ha varmare och mer rustika material som trä och cement. Här är sex tydliga trender att inspireras av.

1 Öppna hyllor

Visa upp vackra prylar, fina förpackningar och de senaste kokböckerna. Öppna hyllor passar både den lantliga och moderna stilen. Det öppna köket gäller också. Riv väggen mellan kök och vardagsrum! Köket ska vara husets hjärta. Här vita plåthyllor, Fjälkinge, 1 295 kronors styck, Ikea.

2 Personlig mix

Personliga kök är högsta mode. Precis som i andra rum gäller det här att hitta sin egen stil. Sätt din prägel på köket genom att kombinera färger och material på ett spännande sätt. Om man gillar det färgglada så har Collage från Härjedalskök olika färg på luckor och lådor.

3 Grå färgskala

Grå och svarta kök kommer stort och känns spännande. Färgerna fungerar fint till både moderna och lantliga kök. Även svarta köksprylar, som köksmaskiner och margretheskålar, är trendiga. Ikeas nya kökssystem Metod har både grå och svarta kök. Här nya luckan Bodbyn, från 279 kronor.

4 Äkta material

Vi vill ha mer träkänsla i köket. Äkta material är tillbaka. Till ett befintligt kök kan du byta ut bänkskivan till en i trä och på så sätt få ett varmare intryck. Ljusa träslag som ek och ask efterfrågas, men även mörkare som valnöt och jakaranda. Här luckan Ines i ek, 1 495 kronor, Vedum.

5 Lådförvaring

Lådor ersätter högskåpen. Höga, utdragbara lådor som funkar som skafferi. Stora lådor nära spisen för tallrikar och grytor minskar de tunga lyften. Gastro, i nya köksserien Classic från Ballingslöv, är jämförbar med ett platsbyggt kök. Cirka 1 300 kronor för lucka med mått 60 x 70 centimeter.

6 Avancerad teknik

Ny teknik tar plats i köken. Ballingslöv har lanserat en bänkskiva i vitoljad bambu med möjlighet att fälla in läsplattan. Behändigt när du vill ha digitala recept nära till hands. Kökets tekniska lösningar blir mer avancerade. Tekniken ska helst vara så osynlig som möjligt.