Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Att ha en hund kan vara alldeles underbart, men ibland kan de vara olydiga.Att ha en hund kan vara alldeles underbart, men ibland kan de vara olydiga.Att ha en hund kan vara alldeles underbart, men ibland kan de vara olydiga.
Människans bästa vän är också en stor källa till oreda i ditt hem.Människans bästa vän är också en stor källa till oreda i ditt hem.Människans bästa vän är också en stor källa till oreda i ditt hem.
1 AV 2
Att ha en hund kan vara alldeles underbart, men ibland kan de vara olydiga.
Foto: / Getty Images/iStockphoto / iStockphoto
2 AV 2
Människans bästa vän är också en stor källa till oreda i ditt hem.
Foto: / Getty Images/iStockphoto / iStockphoto

5 städtips för hundägare – så håller du hemmet rent

Hunden är inte bara människans bästa vän, den är också källan till smuts och oreda i ditt hem.
Dessutom kan de sprida lukter som i värsta fall får gäster att dra sig från att besöka dig. 

Men med de här 5 tipsen från Apartment therapy håller du ditt hem rent och fint. 

1. Gå igenom ditt skafferi
Om du äger en hund så är det svårt att eliminera doftspåren helt och hållet. Men du kan definitivt göra stor skillnad - bara genom att ta en titt i ditt skafferi. Med hjälp av bakpulver och ättika kan du utföra mirakel. Om du blandar det sistnämnda med vatten kan det absorbera mycket av lukten i hemmet. Bakpulvret kan du spruta på madrasser, mattor, gardiner och andra liknande material. 

2. Se till att vädra rummen
Att öppna fönstren ibland och låta lukten vädra ut låter lika enkelt som det är effektivt. Skulle vädret inte tillåta öppna fönster kan du införskaffa djurvänliga växter som hjälper att råda bot på hundlukten. 

En hunds päls är en stor källa till lukten i en hundägares hem.En hunds päls är en stor källa till lukten i en hundägares hem.En hunds päls är en stor källa till lukten i en hundägares hem.
En hunds päls är en stor källa till lukten i en hundägares hem. Foto: Getty Images

LÄS MER: 11 måste-prylar till dina älskade husdjur 

3. Styr upp ett städschema
Det är alltid bra att vara organiserad och strukturerad när det kommer till städning. Att regelbundet städa huset eller lägenheten kan hålla de ovälkomna dofterna från hunden borta. Och se till att få med dig dessa områden på städlistan: Dammsug och moppa golven, ånga dina mattor samt tvätta lakan och leksaker. 

4. Tvätta hunden regelbundet
En hunds päls är en stor källa till lukten i en hundägares hem, men glöm inte bort att hålla din hund ren och fin. Borsta pälsen och bada hunden, samt tvätta dennes öron och tänder. 

5. Var uppmärksam
Ibland kan din hunds lukt vara ett tecken på att han eller hon inte mår så bra. Därför är det såklart viktigt att göra regelbundna kollar hos veterinären. Skulle du upptäcka en ny och annorlunda typ av lukt så är det en bra idé att prata med veterinären för säkerhets skull. 

LÄS MER: Här är varför robotdammsugare och hundar inte går ihop 

LÄS MER: Nu kan din tjocka hund banta – med piller 

LÄS MER: Ikea-varuhus öppnar ny parkering – för hundar