1 AV 4
Smarta rumsavdelare? Delar du av rummet med hjälp av en bokhylla eller en skärm får du plötsligt två rum. Praktiskt för den som har sängen i sovrummet. Här är Ieas nya förvaringsserie Valje som består av bokhyllor och väggskåp som man själv kan kombinera ihop efter tycke och smak.
Foto: Ragnar Ómarsson
2 AV 4
Välj ett soffbord som du får plats med prylar i. Har du en gammal och vacker kista är den perfekt! Då blir det förvaring och bord i ett.
3 AV 4
Ekne skärmvägg – smart att dela av rummet med!
Foto: Ikea
4 AV 4
Smart soffa och säng för den som behöver spara plats. Att ha möbler som kan ha två funktioner är ett bra knep för trångbodda.

5 prylar du måste ha om du bor på liten yta

Bor du trångt? Då känner du säkert igen längtan efter smarta och praktiska möbler.

Här är prylarna du måste ha för att få ditt miniboende både smartare och roligare!

Om du bor på en liten yta finns det några knep som gör att ditt hem trots allt känns lite större.

Skaffa möbler som du kan använda till flera saker, investera i smarta förvaringslådor och tänk färg! Transparent är ett tips.

 

1. Möbler med flera funktioner

Har du en vacker kista eller en förvaringsmöbel med plan yta? Perfekt! Det blir nämligen två möbler i en – både en utmärkt förvaringsmöbel och ett väl fungerande soffbord.

 

2. Krokar och magneter

Använd väggarna för att sätta upp prylar som du ofta använder och som faktiskt kan bli rätt snygga på väggen. Sätt upp krokar och häng upp vackra kastruller och durkslag.

 

3. Boxar och förvaringslådor

Genom att ha förvaringslådor under ett bord eller ovanpå skåp får du undan massor av prylar, samtidigt som ditt hem ser prydligt och städat ut.

 

4. Rumsavdelare

Sätt upp en bokhylla eller en skärm för att separera "rum" från varandra. Då ger du en illusion av att plötsligt ha flera rum i ett. En enrummare får lätt ett sovrum och vardagsrum bara genom att sätta upp en praktisk avdelare.

 

5. Transparenta möbler

Tänk ett soffbord eller ett matbord som är transparent. Det gör att rummet ser betydligt större ut eftersom det inte tar upp något utrymme – för ögonen.

 

Läs också:

 7 smarta knep för trångbodda
27 smarta möbler för liten yta