1 av 2: Slipp kaos hemma. Är det någon som vet hur du ska ordna upp saker är det lärare, som ständigt organiserar. Ta hjälp av deras knep för att från och med nu ha ett ordningssamt hem. Foto: Colourbox
2 av 2: Har du checklistor och att göra-listor lite här och var? En app i telefonen, en lapp i plånboken och en lista på kylskåpet? Samla allt på samma plats i stället! Foto: Colourbox, Arman Zhenikeyev

5 enkla steg för att alltid ha ordning hemma

De flesta av oss vill vi ha ordning och reda i hemmet.

Några som är experter på organisering är lärarna.

Ta del av deras bästa tips och styr upp ditt hem i dag!

Som lärare måste du organisera både prov, läxor, utflykter och ta hand om komplicerade situationer i klassrummet, med massor av elever, varje dag. Lärarna besitter en hel del yrkeshemligheter vad gäller organisering som de delat med sig av i Good Housekeeping.

 

LÄS OCKSÅ: 9 saker de som alltid har det städat hemma gör

 

1. Håll dig till ett system

Har du en ”att göra-lista” på ditt skrivbord, en shopping-lapp i din plånbok och en påminnelsetavla i hallen skapar du mer kaos än ordning. Samla ihop alla listor på ett och samma ställe, spelar ingen roll om det är i kalendern eller annanstans.

 

2. Skaffa en folder

Det finns jättesmarta foldrar med flera fack i, att köpa, annars fungera vanliga plastmappar bra. Märk en för varje dag i månaden. Där stoppar du i allt det som ska åtgärdas just den dagen. Räkningar, jobbgrejer, festinbjudningar, skolarbete, vad som helst. På så sätt har du också en bra överblick på allt som händer framöver, behöver inte bli stressad, och kan flytta papprena emellan på ett enkelt sätt, om datum ändras.

 

3. Ta hjälp av dina barn

Prata med dina barn om hur ni ska organisera saker och ting hemma. De kommer då att vara mycket mer angelägna med att hjälpa till att hålla hemmet i ordning, eftersom de inte ser det som en ”order” från dig.

 

LÄS OCKSÅ: Hysteriska städyper som du retar dig på

 

4. Städa upp direkt

När dina barn ska ta fram något nytt att leka eller pyssla med, ha då regeln att de alltid måste ta undan det de höll på med innan, först. Detsamma ska gälla övriga familjen. På så sätt slipper ni stök hemma. Innan man påbörjar något nytt ska det gamla tillbaka till sin plats. Enkelt!

 

5. Ge alla en egen korg

På dagis och fritid har alla egna förvaringsskåp för att hålla reda på sina saker. Gör likadant hemma. Det kan vara i form av snygga korgar eller lådor som du har i hallen, liksom egna krokar med namn på. Varje familjemedlem får sin egen och lägger där sina saker direkt när de kommer innanför dörren. Då behöver aldrig något försvinna, plus att det ser städat ut. Och låt bara de skor som används dagligen stå i hallen.

 

Källa: Goodhousekeeping.com

 

LÄS OCKSÅ:

 Så får du ordning hemma på en minut
 

 Ordning och reda behöver inte vara svårt – så här fixar du det
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!