A young woman pours champagne for her friends in the hot tub whilst on a skiing holiday. Foto: Getty Images / E+

10 saker som gör dig sjukt avundsjuk på grannen

Handen på hjärtat – visst har du också upplevt det?!

Stinget av avundsjuka när man besöker andras hem och ser att de har det där som du också vill ha, men förmodligen aldrig kommer att kunna skaffa. 

Här är 10 saker som ger oss den där känslan man inte vill ha!

Foto: Getty Images / E+

1. Grannen med pool och jacuzzi i trädgården

 

Många drömmer om en egen pool eller jacuzzi i trädgården. Att både kunna svalka sig i under heta sommardagar eller mysa i kyliga vinterkvällar, och hänga med vänner och familj. Eller varför inte arrangera ett härligt poolparty?
Kanske har man inte ens en egen trädgård, alternativt så är den man har för liten, eller så finns helt enkelt inte pengarna. Bara att hacka i sig och fortsätta stirra avundsjukt i smyg på grannen där hela kompisgänget plaskar runt.

 

 

 

Foto: Getty Images/iStockphoto

2. Folk som har en lyxig regndusch i badrummet

 

Vem vill inte stå som i ett sommarregn och duscha? I stället har du din gamla äckliga duschkabin med lite skrangliga och fläckiga dörrar och får nöja dig med det.
Självklart har grannen skaffat en regndusch, något du blir smärtsamt medveten om när du är över på en fika och måste låna toaletten.

 

 

 

Foto: Experienceinteriors / GETTY IMAGES E+

3. De som har extremt välstädat – kanske till och med städhjälp

 

Städning och plock i hemmet är ett evighetsgöra som aldrig tar slut. Hur mycket man än städar och plockar ser det lika illa ut bara en eller ett par dagar senare. Har du barn kan det räcka med några timmar.
Hur GÖR dessa människor där allting alltid ligger på sin rätta plats och inte ett dammkorn finnes?? Naturligtvis har de städhjälp eller en partner som ÄLSKAR att städa.

LÄS MER: Så gör de som alltid har välstädat hemma – 9 tips!

 

 

Foto: Jodiejohnson / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO ISTOCKPHOTO

4. Folk som har carraramarmor – i hela köket!

 

Äkta marmor är en dröm som förblir just en dröm för många av oss. Marmor är dyrt och i synnerhet carrarramarmor. Att då komma hem till någon som har en enorm köksö med just den marmorsorten och kanske också köksbänkarna i detsamma kan skapa ett liiiitet sting av avundsjuka.

 

 

 

Foto: Getty Images/iStockphoto

5. Kompisen med en superhändig partner

 

Kan det finnas något mer praktiskt än att vara ihop med en snickare? Någon som kan laga allt och dessutom bygga egna "designmöbler" samt hitta på speciallösningar, allt efter önskemål.
Går du hem till någon där inte en skruv är lös, inget hänger på sniskan och det är snygga lösningar och inredningssnickerier överallt kan du ge dig den på att någon där hemma är väldigt händig eller jobbar som hantverkare av något slag.

 

 

 

Foto: Robertprzybysz / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO ISTOCKPHOTO

6. Lyxliraren med vinkyl – eller vinkällare! 

 

Jo, men visst, en vinkällare är kanske inte livsnödvändigt – men hur härligt är det inte att kunna gå till sin vinkyl, eller ännu hellre vinkällare, och hämta fram en flaska när man har gäster?
Har man dessutom årgångsviner att briljera med – ännu trevligare. Det är väl något de allra flesta av oss också bara kan drömma om, även om just en vinyl är lite mer överkomligt prismässigt.
Bit ihop och le när de ber dig följa med ned i vinkällaren nästa gång.

 

 

 

Foto: Svenskt Tenn

7. Folk som har dyra designmöbler hemma

 

Hur lyckas en del, att bara ha de "rätta" möblerna och prylarna hemma? De står precis där de ska, det lilla soffbordet med stilleben, designfåtöljen bredvid och tavlorna perfekt hängda.
På soffkanten ligger den exklusiva pläden lite nonchalant slängd, och nedanför, på persiska mattan inropad på auktion, leker barnen så stilla och sött. Som taget ur en inredningstidning.
Suck, tänker du när du kommer hem till dig och drar den stickiga ullpläden över huvudet och kryper ned i soffan full med smulor.

 

 

 

Foto: Getty Images/iStockphoto

8. Väninnan med en walk in closet

 

Utrymme! Vi behöver alltid mer utrymme. Hur kommer det sig att det byggs så lite extrautrymmen, skrubbar och garderober, är något de allra flesta kvinnor frågat sig själva någon gång.
Garderoberna svämmar över så pass att de inte går att stänga, så varför ens bemöda sig att hålla någon slags ordning där? Att då komma hem till väninnan före utgång och följa med henne in i hennes walk in closet som inte bara rymmer kläder, speglar, handväsk- och skohyllor, utan också en vacker fåtölj, gör dig faktiskt lite... avundsjuk.
Allting är dessutom i perfekt ordning, med kläderna arrangerade efter färgskalor. Så klart.

 

 

 

Foto: Sisoje / GETTY IMAGES ISTOCK UNRELEASED

9. Kollegan med dyr konst hemma

 

Att ha tavlor från Ikea eller Mio är inte fel och något som finns i de allra flesta svenska hem. Men visst är det fantastiskt med äkta konst ändå?! Om det inte bara vore så dyrt... tänker du.
Vissa hem verkar dock svämma över av pengar kan man tänka när man ser all konst som dignar på vägg efter vägg hos vänner och kolleger. Hur gör de? Säljer knark?

 

LÄS MER: Ser du skillnaden på designklassikern och kopian?

 

 

Foto: Eloisaconti / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO ISTOCKPHOTO

10. Bath en-suite – alltså vad i...!?

 

Bo på hotell... finns det något härligare? Säg den som tackar nej till en gratisnatt. Att göra sitt eget boende mera hotellikt har också blivit mer och mer populärt, och då gärna med ett extra badrum intill sovrummet, en så kallad bath en suite.
Sådana boenden ser du överallt på Hemnet när du "knarkar" runt och drömmer dig bort, där verkar inte finnas någon som säljer sin bostad som INTE har det. Du är tydligen den enda i hela världen...

LÄS MER: Därför ska du dammsuga med en toarulle (för du har ju ingen städhjälp...)