10 saker du känner igen om du bor med din bästa kompis

Att bo med en kompis, eller kombo som det kallas, har både för- och nackdelar.

Ni driver troligtvis varandra till vansinne med jämna mellanrum men samtidigt finns det ingen du hellre skulle vilja bo med.

Vi listar tio saker som du och din kombo säkert kommer att känna igen!

Isabelle Brandhofer
Foto: Getty Images/iStockphoto / iStockphoto

 

1. Att smygkolla serier ensam = största sveket

Det största misstaget du kan göra om du bor med din bästis  är att själv kolla på  ett avsnitt av serien ni följer tillsammans. Obegripligt och taskigt. Ändå händer det med jämna mellanrum. Varför???? Ahhhh det är i situationer som de här man vill flytta ut och aldrig mer prata. 

 

Foto: GETTY IMAGES

 

2. Garderoben växer

Bor du tillsammans med din bästis är en egen garderob ett minne blott. 

Vilket så klart har både för- och nackdelar. Plötsligt  är din garderob dubbelt så  stor vilket  är bra för både din personliga stil och ekonomi. Dock tycks dina favoritplagg ofta vara försvunna...

 

 

Foto: GETTY IMAGES

3. Du har alltid en bra ursäkt 

Din kombo  är ett perfekt hjälpmedel för att ta dig ur jobbiga situationer. Till exempel för att ta dig ur planer du inte vill delta i, eller för att bli av med den där efterhängsna personen på  krogen som vägrar fatta vinken. Att presentera hen för din  sambo  gör oftast susen.

LÄS OCKSÅ: 13 bevis på att hunden är människans bästa inredningsvän

 

Foto: GETTY IMAGES

4. Du har en alldeles egen sjuksköterska

När du  är sjuk och hjälplös och  önskar att du fortfarande bodde hemma så  du kunde bli omhändertagen på  samma sätt som när du var tio. Ja, då  kliver din rumskompis in i  mammarollen  och tar hand om dig med hjälp av te och alvedon.

Foto: GETTY IMAGES

5. Singel men sambo 

Du får helt enkelt ta del av alla fördelar med en  riktig  sambo,  även om du kanske  är singel. Som att komma hem till färdiglagad mat (ibland i alla fall) och få hjälp med tråkiga måsten som städning, tvätt och disk. Och kanske det bästa av allt –   sällskap på  dina villkor.

LÄS OCKSÅ: Snusket hemma som gästerna märker direkt

 

Foto: GETTY IMAGES

6. Söndagsångest, vad är det?

Söndagsmorgnarna, bakis med pizza och tv-serier, är en helig tradition när ni pratar om allt som hänt under utekvällen innan. Pinsamheterna ni  ångrar och alla roliga saker som hänt. Nej, ångest är ett ord som inte existerar när man bor tillsammans med sin bästa kombo! 

 

 

Foto: GETTY IMAGES

7. Någon som kan skrämma bort gårkvällens ragg 

Bor du tillsammans med din kombo finns det alltid någon hemma som kan läsa situationen med gårkvällens ragg. Vare sig det gäller sällskap vid frukostbordet för att lätta upp stämningen eller skrämma iväg personen du bara vill bli av med.

 

 

Foto: GETTY IMAGES

8. Ni berättar exakt allt för varandra

Hemligheter existerar inte. Du och din roomie märker direkt om det  är någonting ni inte berättat för varandra. Så fint, och så viktigt! Det här är utan tvekan en av de bästa grejerna med att bo tillsammans. 

LÄS OCKSÅ: Sakerna som får oss att sakna barndomen

 

Foto: GETTY IMAGES

9. Någon som läser dina tankar

Ni kommunicerar inte bara verbalt utan  även med hjälp av blickar. Den största lyckan är när ni  är ute på  krogen och din roomie ger dig den där frågande blicken som betyder  "ska vi inte g  hem?", för du vet att det innebär 20-pack nuggets på  McDonalds, sällskap och skvaller om allt som hänt under kvällen.

 

 

Foto: GETTY IMAGES

10. Yes – du har alltid sällskap

Du kan stänga in dig på  ditt rum när du vill ha egentid men du vet att din kombo alltid finns där för dig om du vill ha sällskap. Och även när du väljer att stänga in dig på ditt rum är det ju tryggt att veta att det faktiskt finns någon precis utanför. 

LÄS OCKSÅ: Michaus smarta knep med morfars gamla jacka gör succé