10 saker du absolut inte ska ge på mors dag

Mors dag – dagen då många uppvaktar inte bara mamma utan också sina respektive.
Sätten och sakerna varierar stort. Men det finns några saker du absolut inte får ge!
Här är 10 saker du INTE ska ge din flickvän eller fru på mors dag – om du vill ha en fortsatt bra relation vill säga.

Ehhh...? Foto: Shutterstock

1. Sexleksaker

Det räcker inte att ha läst att "Fifty shades of grey" är världens mest säljande bok (eller ens att hon har läst den), ej heller veta att många kvinnor tycker det är spännande med sexleksaker... Har inte ni två pratat om detta innan kan det slå väldigt fel om du dyker upp där med avancerade leksaker, som piskor och jättedildos...

LÄS MER: Kvinnor är snuskigare än män i sängen – men inte som du tror

 

Åh, tack, en till bärsele (ge mig en natt på hotell i stället!) Foto: Istock

2. Barngrejer

Behöver det inhandlas saker till barnen, gör det vilken annan dag som helst, inte i dag. Låt henne få känna sig som din fru, flickvän och sambo – inte bara mamma en dag som denna. Vi kvinnor har flera roller, dessutom är vi inte ensamma ansvariga för barnen.

 

Men alltså, det här är något DU vill ha. Inte jag. Foto: Shutterstock

3. Teknikprylar till hemmet

Teknikprylar som avancerade högtalarsystem runtom i hemmet, appar som styr maskiner och lampor och liknande finns det många som gillar. Och, rent generellt, faktiskt mest män. Bara för att du tycker det vore trevligt med något dyrt och avancerat tekniskt hemma, eller i bilen, betyder det inte att hon vill ha det på mors dag.

 

Böcker om självhjälp och liknande vill man ALDRIG ha. Foto: Shutterstock

4. Böcker om självhjälp

"Så förbättrar du din självkänsla", "Lär dig älska dig själv", "Så hittar du meningen med ditt liv", "Bli en bättre partner".... NEJ TACK! Det förstår du väl själv att detta vill man inte ha av sin partner, inte bara på mors dag – aldrig!

 

Nej, tack! Det spelar ingen roll att det är en robotdammsugare. Foto: Shutterstock

5. Dammsugare

Detta är ett "big no no". Ingen kvinna, vi upprepar – ingen kvinna, vill ha någon form av städartiklar från sin man/kvinna, sambo eller pojk/flickvän. Spelar ingen roll om det är en värsting till dammsugare. Denna dag är till för att visa kärlek och uppskattning, låt oss slippa tänka på städning, tack!

 

Lyxigt med hemstädning. Men inte som present på mors dag. Foto: Istock

6. Hemhjälps-tjänst

Om du verkligen vill markera att städning i hemmet är hennes uppgift kan du ju köpa hemhjälp. Men risken är stor att hon inte kommer att bli så glad, inte en dag som denna i alla fall. Vi lever ändå på 2000-talet och städning är något alla i hushållet hjälps åt med, eller åtminstone har ansvar för. Påminner mest om Frufridagen som instiftades för 60 år sedan. Urk!

 

Foto: Istock

7. Tant-nattlinne

Det här med sovkläder är ju högst individuellt. En del vill sova nakna, och faktiskt – många tycker om både rejäla pyjamasar och "rediga" nattlinnen. Men jag lovar dig – ett tantliknande nattlinne är INTE det som står högst upp på önskelistan en dag som denna!

 

Foto: Shutterstock

8. Föryngringsingrepp

Detta kan vara extremt känsligt. Om det inte är något hon VERKLIGEN har uttryckt att hon önskar sig, köp för Guds skull inte presentkort på någon botoxkur eller annat skönhetsingrepp, som till exempel större bröst. Skulle kunna tolkas som att du inte är nöjd med henne eller, än värre, att hon ser gammal ut.

LÄS MER: 15 prylar som bevisar att du börjar bli gammal

 

Men alltså, kanske kan DU hjälpa till i köket i stället för en maskin?! Foto: Istock

9. Köksapparater

Visst, en tryckkokare är ett mycket bra köksredskap. Och det finns en mängd andra saker också som är behändiga att ha i ett kök. Men sen när blev köket kvinnans ansvarsområde? För ja, det är precis så det känns när man som kvinna får något till köket på mors dag.

 

Nej, det är inte en rolig idé att ge bort en karikatyr. Foto: Shutterstock/Istock

10. Karikatyrmålning

Tänker du att det vore en rolig idé, tänk om – genast! Ingen, jag repeterar, ingen, kvinna uppskattar en karikatyrmålning av sig själv. Och ja, vi vet flera stycken kvinnor som fått det, både som mors dag-present och vid andra tillfällen.

LÄS MER: HÄR är prylarna som hon garanterat kommer att uppskatta på mors dag

LÄS MER: Missar du gör när du handlar på Ikea

Se även: