10 saker alla som bor med en pedant garanterat känner igen

Bor du ihop med ett petigt och pedant ordningsfreak?

Det kan vara sjukt irriterande och påverkar så klart dig i allra högsta grad.

Här är 10 saker alla som bor ihop med en pedant garanterat kan relatera till!

Foto: GETTY IMAGES

1. Nystädat för dig är kaos för din partner

Era gäster kommer om tre timmar och du har planer på att luta dig tillbaka i soffan och njuta av tystnaden innan de plingar på dörren. Maten är ju förberedd, hemmet städat och dukningen gjord. Tror du! Faktum är att det nog inte finns något som är mer provocerande för din pedantiska sambo än situationer som dessa. "Det är ju totalt kaos här, hur kan du bara sitta där", säger ordningsfreaket samtidigt som hen frenetiskt börjar gnugga bort intorkade syltfläckar i kylskåpet. På riktigt – vilka gäster får för sig att inspektera någons kylskåp?


Foto: GETTY IMAGES

2. Att bädda sängen ska göras på rutin

"Bäddad säng skapar harmoni" eller "Tänk om vi får gäster, då måste det vara bäddat". Bla bla bla, vi har slutat lyssna – för längesen. Obäddade sängar är praktiskt och bjuder in till mys. Att eventuella gäster skulle gå in i ert sovrum känns inte heller rimligt – om det inte är som så att de har ärende dit. Och då lär de heller inte bryr sig om att det är obäddat...

Foto: GETTY IMAGES

3. Tom toalettrulle kan utlösa krig

Det här är en känslig punkt som på riktigt kan utlösa svåra relationsproblem. "Egoistiska slarver" och "Ouppfostrade idiot, tänk på någon annan än dig själv" är meningar man mer ofta än sällan får höra när man råkat glömma att ersätta en ny toalettrulle. Men snälla, alla kan glömma – det är mänskligt.

Ett tips – när du väl kommer ihåg att byta toapapper kan du enkelt samla extra poäng genom att snitsigt vika in kanterna på papperet. Det skapar mysig hotellkänsla och kan i bästa fall få din partner att se mellan fingrarna nästa gång du råkar glömma!


Foto: GETTY IMAGES

4. Diskberg är strängt förbjudet

Din partner måste absolut diska och göra allt snyggt direkt efter middagen men du fattar inte varför ni inte bara kan slänga er i soffan och ta det där senare. Ordet "chilla" finns garanterat inte med i din sambos ordförråd – och det kan verkligen reta gallfeber dig.

Foto: GETTY IMAGES

5. Även smörpaketet ska "städas"

Det är sjukt, men sant. Pedantiska människor tycker att smörpaket ska städas. Och med städning menar de då att det inte ska finnas några som helst spår av brödsmulor och annat kladd. Pust och stön. Det är väl helt normalt att det i mellan åt hamnar ett par smulor i paketet? Och vi lovar – det kommer inte skada någon.


Foto: GETTY IMAGES

6. Inga skor utanför skostället

Visst är det bekvämt att ta av sig skorna direkt när man kommer innanför dörren? Men ajabaja. Din sambo är lika beroende av att ha era skor prydligt uppradade i ett skoställ som myggor är av blod. Helst av allt ska de stå i färgordning och likna en pampig inredningsinstallation.


Foto: GETTY IMAGES

7. Ständig jakt på matrester i diskhon

Absolut, det är äckligt med gamla matrester i diskhon och ingen normal människa triggas av att fylla den med skit. Men vad spelar det för roll om ett riskorn glöms bort i vasken? Det syns ju knappt! Ska vi vara ärliga tror vi att alla överpedantiska partners i fall som detta febrilt letat efter något att klaga på. Sorgligt men sant.

Foto: GETTY IMAGES

8. Inget du gör är tillräckligt

Det är bara att inse – hur mycket du än försöker kommer du aldrig kunna leva upp till din partners förväntningar när det kommer till städning. Och vem vill egentligen det? Det är du som är sund och normal, inte din partner. Det enda tipset vi kan ge är att motvilligt men snällt nicka när du blir tillsagd att göra något samtidigt som du tyst räkna till tio. Det blir tyvärr inte bättre.


Foto: GETTY IMAGES

9. Saker försvinner – snabbt

Du läser en bok, men avbryter för att gå på toaletten. Väl tillbaka är boken borta. Kli i håret och rynk i panna, var tusan har den tagit vägen? Lugn! Det är din pedantiska andra hälft som i panik städat undan efter dig, samtidigt som hen svurit över att "du alltid låter saker ligga framme".

Foto: GETTY IMAGES

10. Dina grannar har börjat ogilla dig

Overkligt jämn gräsmatta och ständigt iordningställda utemöbler. Japp, det är din överambitiösa trädgård vi pratar om. Undrar du samtidigt över varför dina grannar plötsligt börjat ogilla dig kan vi berätta att det beror på just den. Din alldeles för perfekta gräsplätt, som din pedantiska partner i ren hysteri kan få för sig att klippa jämn med kökssax.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande