Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: fotolia

10 Instagram-hacks du borde ha koll på

Favorit-appen Instagram har blivit en del av livet bland de flesta och då är det ju bra att veta om alla tips och trix som appen kan erbjuda. Här är tio hacks du borde ha koll på!

Gömma och flytta om filter

Filter är ju Instagrams kärna, men visst använder man inte alla filter? Du kan faktiskt flytta om bland dina filter och till och med ta bort de som du inte använder. På så sätt kan du göra din bilddelningsprocess mer effektiv. 

Så här gör du: Bläddra till slutet på filtersidan, välj: "Hantera", dra och släpp filtret till den plats du tycker att det ska ligga på eller avmarkera de som du vill gömma. 

LÄS OCKSÅ: 3 tips på hur du skyddar dig mot boprisfall 

Foto: Leva&Bo

Missa aldrig en postning

För en tid sedan slopade Instagram den kronologiska ordningen i flödet och låter nu i stället en algoritm bestämma ordningen. Detta har i sin tur gjort att man ibland missar olika postningar. Men lugn, det finns ett knep som gör att du aldrig missar en uppdatering från de personer som du vill följa extra mycket. 

Så här gör du: Gå in på personens profil. Tryck på de tre prickarna högst upp i det högra hörnet och välj: "Aktivera aviseringar om inlägg"

Foto: Leva&Bo

Använd mindre data

Om du vill minska mängden mobildata som Instagram-appen använder så kan du offra hastigheten på hur snabbt bilder och videos laddas upp.

Så här gör du: Gå till din profil. Välj kugghjulet (iphone) eller tryck på de tre prickarna högst upp i det högra hörnet (Android). Öppna: "mobildataanvändning” och välj: "Använd mindre data".

LÄS OCKSÅ: Judith, 80, gav sig själv ett fantastiskt draktorn 

Foto: Leva&Bo

Se dina likes

Det är lätt att tappa bort sina vänners gamla bilder på Instagram, men om du vet att du gett bilden eller videon en like kan du lätt hitta den igen. 

Så här gör du: Gå till din profil. Välj kugghjulet (iphone) eller tryck på de tre prickarna högst upp i det högra hörnet (Android). Öppna: ”Inlägg som du gillar”.

LÄS OCKSÅ: Therese, 39, råkade odla helt galna tomater 

Foto: Leva&Bo

Ta bort din historik

Dina sökningar på instagram sparas, men dessa kan man lätt ta bort.

Så här gör du: Gå till din profil. Välj kugghjulet (iphone) eller tryck på de tre prickarna högst upp i det högra hörnet (Android). Välj: ”Rensa sökhistoriken”.

Foto: Leva&Bo

Om du vill ta bort en specifik sökning ska du gå in på Instagrams söksida, tryck och håll på den sökning som du vill ta bort och välj: ”Dölj” 

Dölj foton som du är taggad i

Taggade foton på Instagram är inte lika synliga som de är på Facebook, men alla kan fortfarande bläddra igenom andras bilder av dig genom att besöka din profil och trycka på ikonen ”Foton på dig”.

LÄS OCKSÅ: Sagolika övergivna trappor du måste se 

Foto: Leva&Bo

Om du är taggad på en bild som du inte vill att andra ska se, gå då in på ”Foton på dig”, tryck på de tre punkterna högst upp på skärmen och välj ”Dölj foton”.

Säkra ditt konto

Gör ditt konto säkrare och svårare att hacka genom att aktivera ”Tvåfaktorsautentisering”, en säkerhetsfunktion som skyddar dig även om dina inloggningsuppgifter blir stulna.

Så här gör du: Gå till din profil. Välj kugghjulet (iphone) eller tryck på de tre prickarna högst upp i det högra hörnet (Android). Öppna: ”Tvåfaktorsautentisering” och slå på den.

Foto: Leva&Bo

Dela många samtidigt

Om du vill lägga upp en hel drös av bilder och videos utan att ta över alla andras konton så kan du dela dem alla under en post. 

Så här gör du: Tryck på +ikonen, välj: ”Bibliotek” och tryck på ikonen för ”Välj flera”. Nu kan du lägga 10 bilder eller klipp som du vill visa upp. Tryck sedan "nästa” och möblera om dem genom att dra och släppa. 

 

Foto: Leva&Bo

Spela in stories utan att hålla in rec

Instagram Stories har varit en enorm hit sedan det kom ut förra året, men du kanske inte visste att du kan spela in Stories-klipp utan att behöva hålla rec-knappen under hela inspelningen. 

Så här gör du: Swajpa igenom menyn som finns längst ner i Stories-skärmen. Välj sedan ”Handsfree”. 

LÄS OCKSÅ: Därför ska du aldrig koka te-vattnet mer än en gång

Foto: Leva&Bo

Redigera inlägg efter publicering

Man kan tyvärr inte ändra filter och effekter på de inlägg som du redan har publicerat. Men du kan i alla fall ändra bildtext, tagga personer och uppdatera platsinformationen. 

Så här gör du: Gå in på bilden eller klippet som du har publicerat, tryck på de tre prickarna högst upp i det högra hörnet och välj sedan ”Redigera”.