Hemnet känner de flesta till. I deras app kan du rita ut egna sökområden direkt på kartan, göra en boendekostnadskalkyl och spara dina favoritbostäder.
1 av 2: Hemnet känner de flesta till. I deras app kan du rita ut egna sökområden direkt på kartan, göra en boendekostnadskalkyl och spara dina favoritbostäder.
I Blocket Bostads nya app kan du söka bland tusentals annonser. Här ser du bostäderna tre dagar innan de läggs ut på Hemnet.
2 av 2: I Blocket Bostads nya app kan du söka bland tusentals annonser. Här ser du bostäderna tre dagar innan de läggs ut på Hemnet.

10 appar du måste ha om du gillar att titta på bostäder

Är du en bostadsknarkare? Älskar du att titta på bostäder?

Oavsett du ska flytta eller ej, letar hus eller lägenhet:

Här får du tips på de bästa mobilapparna att ”knarka” på!

Det började med Hemnet, och bostadsknarkandet bland svenskarna fortsätter att växa lavinartat. Men varför låsa fast sig till datorn? Nu kan du söka och titta på bostäder även när du sitter på bussen, är på café, väntar i bilen, reser i annat land, eller inte ens har tillgång till en dator. Bostads-apparna växer och förökar sig, liksom dess funktioner. Och det gäller oasvett om du vill köpa, hyra eller bara ”spana runt” och få inspiration.

 

LÄS OCKSÅ:

 

1. SBAB Värdeguiden

Värdeguiden ger dig en kostnadsfri värdeindikation på hus och lägenheter i Sverige, baserat på historisk försäljningsdata. Sök på vilken adress du vill, din egen (!) eller ditt drömhus. Man kan också samla hus och lägenheter man är intresserad av, och lägga till bilder och anteckningar, och direkt ansöka om lån.

 

2. Hemnet

Sökfunktionen har fri textsök och många urvalskriterier. Du kan även rita ut egna sökområden direkt på kartan, utan någon begränsning till kommuner eller stadsdelar. Du kan göra en boendekostnadskalkyl, spara dina favoritbostäder och sökningar så du även når dem via hemsidan, eller välja bevakning med e-post. Allt går att dela via sociala medier.

 

3. Airbnb

Airbnb växer hela tiden. Oavsett du ska resa och vill ha roligare alternativ till hotell, söker bostad för längre tid, vill hyra ut din egen, eller bara kolla hur grannarna, som hyr ut sina bostäder, bor, är detta appen för dig. Alla storlekar och prisklasser finns på boende. Läckra bilder och enkelt att skicka förfrågan till boendets värd.

 

4. Blocket bostad

Blockets nya app för bostadsälskaren. Sök bland tusentals annonser, kartläge med enkel navigering, se bostäder tre dagar före Hemnet, och följ budgivningar. Dessutom kan du bevaka annonser och lägga till visningar i din personliga kalender, och dela allt via sociala medier och sms.

 

5. Hyresbostäder

En gemensam app för Studentbo och Hyresbostäder så att man slipper ladda hem två olika appar. Här kan du enkelt se lediga lägenheter, lägenheter som matchar dina önskemål, eventuella erbjudanden, och svara om du är intresserad. För att använda tjänsten behöver man ha ett konto och en intresseanmälan registrerad på hemsidan.

 

6. Booli

En utmanare till Hemnet. De kallar sig själva för ”Sveriges största oberoende bostadssajt” och säger sig ha det största utbudet av bostäder till salu från mäklare, byggbolag, men även privatpersoner. Här finns värderobot, prissänkningar, liggtider och slutpriser, man kan spara sina favoriter, dela information med andra och synka med Booli.se.

 

7. Easy Rental Bostad Stockholm

Med Easy Rental får du få ett meddelande i din mobil varje gång en fastighet som matchar dina önskemål läggs ut på Blocket. Något som drastiskt förbättrar chanserna att få den där lägenheten du vill hyra. Avancerat filter så du bara får meddelanden om exakt det du vill ha, du kan även spara dina ansökningsbrev i appen så du kan ansöka direkt, och mycket mer.

 

8. Bofynd

Sök efter prissänkta objekt över hela Sverige via GPS och karta. Man kan filtrera på objekttyp, pris, storlek med mera och välja att endast söka fram objekt som är prissänkta – ett enkelt sätt att se var priserna är på väg i ett område. Sökresultat kan visas i kartvy eller listvy och du kan hämta mer information om objekten och bilder.

 

9. Boliga.se

Här kan du söka bostader till salu i Sverige, och hitta prisinformation. Här får du även information om hur länge bostäderna har varit till salu och om de har sänkts eller höjts i pris inom denna period. En lättanvändlig kartsökning där du kan söka alla bostäder direkt på en karta.

 

10. Min bostadsförmedling

Sökverktyget för bostäder som förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm. Appen innehåller samma information som på hemsidan, men man får ytterligare funktioner som att söka direkt på kartan, göra urval baserat på geografiskt område, och dessutom få snabba uppdateringar i mobilen när nya lägenheter blir lediga.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!