Så vet du om du är vuxen på riktigt – 8 vägledande argument

Ja, vart passerar man egentligen gränsen till vuxenlivet?

Har det redan skett? Är du osäker – ingen fara!

Gå igenom vår vägledande lista och checka av. Hur många punkter uppfyller du? 

Lovisa Dahlström
Foto: Getty Images/iStockphoto / iStockphoto

1. Du har din egen kaffemugg på jobbet

Tillhör du dem som tidigare skrattat i smyg åt skrivbordsgrannens ständiga oro över att bli av med sin egen mugg – men nu själv krampaktigt håller i din egen kopp? Det kan vara ett tecken på att du blivit vuxen. Känner du igen dig? Ett vuxenpoäng!

 

LÄS MER: Så får du rent missfärgade kaffekoppar

 

Foto: GETTY IMAGES

 

2. Du klarar av att hålla en krukväxt vid liv

Tidigare fick du inte ens kaktusen att överleva. Och inte kunde du bry dig mindre. Nu däremot, sätt blommornas behov i första hand. Finns ingen blomvakt då du ska resa bort? Nä, då kanske det inte passar att dra just då. Stämmer det in på dig? Vuxenpoäng!

 

LÄS MER: Helenes smarta knep väcker liv i trötta orkidéer

Foto: GETTY IMAGES

3. Du betalar av dina studielån

Det här kan verkligen vara ett tecken på att du nu kan kalla dig vuxen. Vare sig du uppnått examen eller ej, så är bara själva grejen att faktiskt betala av ett lån tillräckligt starkt argument för att åtminstone ge ett vuxenpoäng.

 

LÄS MER: Fler lånar pengar – men se upp för fällorna!

Foto: GETTY IMAGES

4. Du har en vettig e-postadress

Ytterligare ett bra sätt att stämma av med sig själv kring graden av uppnådd vuxenhet är att se till mejladressen. Skickar du fortfarande jobbansökningar med love_pinkcupcake_80? I så fall bör du kanske rannsaka dig själv något. Åtminstone om du faktiskt anser dig som vuxen.

Har du däremot en vanlig, hederlig förnamn.efternamn@adress är allt lugnt. Vuxenpoäng för det!

 

LÄS MER: Så väljer du ett säkert lösenord – och kommer ihåg det

 

 

Foto: GETTY IMAGES

5. Du bäddar sängen varje morgon

Att bädda sängen hände tidigare ungefär lika ofta som själva sängen byttes ut. Men nu är det andra tider. Du har insett lyckan av att komma hem till ett fräscht hem med ett fullt linneskåp, rena handdukar och så klart bäddad säng. Kanske är det här definitionen av att vara vuxen. Stämmer beskrivningen in på dig? Ja, då blir det ett vuxenpoäng till!

 

LÄS MER: Därför ska du dammsuga med en toarulle

 

 

Foto: GETTY IMAGES

6. Du har ett uppdaterat CV

Ett uppdaterat CV kanske låter som en självklarhet bland vanliga vuxna. Men är du inte riktigt där så finns det såklart väldigt mycket annat som prioriteras framför en snygg layout på jobbansökan. Hur viktigt kan det vara? Ditt svar säger något om dig – om hur vuxet du tänker. Ett poäng om du lagt mer än 20 minuter på ditt CV. 

 

LÄS MER: 10 prylar som gör arbetsdagen så mycket roligare

 

 

Foto: GETTY IMAGES

7. Du tvättar din egen tvätt

Det kanske ter sig märkligt, men det finns de som aldrig slutar se tvättandet som något annat än föräldrarnas uppgift. Tillhör du kategorin som tar med sig smutskorgen hem till mamma och pappa på söndagsmiddagen? Om så är fallet blir det inga vuxenpoäng här!

 

LÄS MER: Därför borde du alltid tvätta med ättika

 

 

Foto: GETTY IMAGES

8. Du har haft i en relation som varat längre än 2 månader

Relationer inleds och avslutas, och frekvensen behöver väl egentligen inte säga så mycket om din vuxenhet. Men behöver du något konkret kan det här med längd på relationen ändå säga något om hur vuxen du är. Så har du haft ett förhållande som funkat i alla fall några veckor är det ett gott tecken. Poäng för det!

 

LÄS MER: 10 bra anledningar till att flytta ihop