Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Veckans moraltant

Foto: Bertil Sundkvist

Kommunalrådet Britta Flinkfeldt-Jansson (S) i Arjeplog tilldelas härmed utmärkelsen Veckans moraltant.

Detta är en osignerad ledartext. Expressens politiska hållning är liberal.

Flinkfeldt-Jansson och Socaldemokraterna har egen majoritet i kommunen och har drivit igenom ett snusförbud för alla kommunanställda. Flinkfeldt-Jansson har i sin moraliska nit bestämt att även arvoderade fritidspolitiker ska förbjudas snusa på tjänstetid.

Men centerpartisten Ulf Ottosson protesterade, varvid Flinkfeldt-Jansson utbrast: "Vi politiker ska kunna föregå med gott exempel. Fixar du inte det, Ulf Ottosson, är det skamligt. Det är ett renlighetskrav!"

Flinkfeldt-Jansson har därmed på ett förtjänstfullt sätt visat hur politiker alltid vet vad som är bäst för de obildade undersåtarna. Och det gäller särskilt dessa skamliga centerpartister som inte förstått hur många människoliv som faktiskt skördas på grund av passiv snusning . Här har vi en folkhälsopolitikens verkliga hjältinna som sett den cancerepidemi - som ingen annan sett - i Arjeplog och som orsakats av ett fanatiskt snusande.

Sverige behöver fler kommunalråd av Flinkfeldt-Janssons kaliber!
Detta för att vi till fullo ska inse de allvarliga rekryteringsproblem av kompetenta och omdömesgilla politiker som partierna står inför. Arjeplog har blott 3 000 invånare vilket möjligen kan förklara varför S inte lyckades hittade någon annan än denna fantastiska moralist.

You made my week, Britta Flinkfeldt-Jansson!