Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Syrrornas sopiga scheman ger kris i sommarvården

Sjuk schemaläggning. Lena Hallengren (S) är ansvarig minister för sjukvård. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Sjuk schemaläggning. Lena Hallengren (S) är ansvarig minister för sjukvård. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sommaren kommer varje år, men vårdens beslutsfattare tycks ändå stå oförberedda. Hoppsan, vill sjuksköterskor ha semester? Bättre schemaläggning kan råda bot på problemet.

Detta är en osignerad ledartext. Expressens politiska hållning är liberal.

Var femte svensk vårdplats stängs i sommar, enligt en kartläggning från Dagens Medicin. 20 av 21 regioner uppger för SVT att de har bemanningsproblem, särskilt vad gäller sjuksköterskor. Regionerna har något att lära av vårdpersonalen: förebyggande åtgärder är bättre än akuta nödlösningar. 

Problemen i vården har många orsaker. Som denna ledarsida skrivit om tidigare behövs satsningar på primärvård, bättre löneutveckling för specialistsjuksköterskor men också åtgärder som arbetsuppgiftsväxling, där exempelvis läkarstudenter avlastar sjuksköterskor på sommaren. En viktig pusselbit, som det talas mindre om, är att schemaläggningen av sjuksköterskors måste förändras. 

Fler sjuksköterskor bör jobba natt

Nej, det handlar i första hand inte om Vårdförbundets idé att korta arbetstiden för de som jobbar skift. Bristen kommer knappast att avhjälpas genom att sjuksköterskor jobbar mindre. Däremot borde fler sjuksköterskor arbeta obekväma tider. Genom att fördela de tunga kvälls- och nattpassen på en större del av sjuksköterskekåren behöver inte en liten grupp slita ut sig på att gå skift.

Inspiration kan hämtas från läkares arbetssätt. Läkare roterar på olika schemapositioner; mellan mottagnings- och avdelningsarbete på dagtid och jour- och akutpass annan tid. Sjuksköterskor är däremot oftast anställda antingen på avdelning med skiftarbete eller på mottagning på endast dagtid. Bättre samarbete mellan sjukhus och vårdcentraler skulle hjälpa bemanningsproblemen.

Ta bort önskescheman

Önskescheman är en annan sak som borde ses över. Systemet går ut på att medarbetarna lägger sina egna scheman för perioder om exempelvis tio veckor. Därefter ska allas viljor jämkas samman. Chefen eller en bemanningsassistent - vanligen båda två - får ett hästjobb med att lägga pussel. Det föreslagna schemat ska därefter ut på remiss till personalen. Ofta får så kallade jämkningsmöten hållas innan det slutgiltiga schemat spikas. 

Man kan tycka att sjuksköterskor borde ägna tid åt annat i vårdkrisens Sverige, men faktum är att önskeschema snarare är regel än undantag. I teorin ger de arbetstagaren valfrihet och makt över sin arbetstid. I praktiken leder det till konflikter och slukar resurser - enligt uppgift så mycket som en sjukskötersketjänst per avdelning. Önskescheman sågas i Region Stockholms rapport ”Framtidens schemaläggning”, men ändå fortsätter användningen. 

Sjuksköterskebrist på sommaren bör inte betraktas som ett normaltillstånd. Tyvärr finns ingen mirakelkur, men förändrad schemaläggning för sjuksköterskor är en pusselbit. Om vårdens makthavare kikade närmare på schemaläggningen kanske patienterna slipper plågas lika mycket nästa sommar.