Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Låt inte revirpinkande sinka vaccineringarna

Just nu är det bristen på vaccin som ställer till problem, men när doserna börjar flöda in kan personalbristen bli en akilleshäl, särskilt i personalglesa regioner.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Region Dalarna annonserar efter undersköterskor som kan hjälpa till och vaccinera. De ska ha stickvana och skicka in sina betyg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sjuksköterskor är skickliga på att värna sitt revir, men någon måtta får det vara. 

Detta är en osignerad ledartext. Expressens politiska hållning är liberal.

Det är för få doser, inte brist på vårdpersonal, som gör att vaccineringen sackar efter i Sverige. Men läget lär förändras. När vaccinen flödar in kan personaltillgången snabbt slå i taket. Om massvaccineringen av den breda allmänheten, fas 4, spiller in i semestertider kan det bli riktigt tufft.

Regionerna har sedan länge vädjat om hjälp med vaccinationerna till sjuksköterskor som har bytt bana eller gått i pension – och till undersköterskor. 

”Vi söker dig som är undersköterska, har god stickvana och kan arbeta flexibla tider”, annonserade Region Dalarna i januari. Skicka med dina betyg och var med och gör skillnad. ”Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!”

Ett utmärkt initiativ? Nej, uruselt, tycker Ami Hommel, ordförande för Svensk sjuksköterskeförening. ”Det här gör mig orolig för patientsäkerheten”, säger hon till tidningen Vårdfokus

Regionerna tänker sig knappast mottagningar med bara undersköterskor.

De som sticker måste känna till vaccinet för att kunna hantera eventuella biverkningar, menar hon. Och dessutom kunna svara på frågor och ge information. Annars kan allmänhetens förtroende för vaccinationsarbetet börja vackla. 

Undersköterskor kan bidra med att ”visa patienter till rätt plats och agera stöttande”. Men att ge sprutor är sjuksköterskors och läkares område och ”så ska det förbli”.

Det låter inte övertygande. Regionerna tänker sig knappast mottagningar med bara undersköterskor. Självklart ska det finnas medicinsk expertis som kan svara på frågor och rycka in om en allergisk reaktion skulle inträffa, exempelvis.

Men man behöver knappast ha en fil. kand. för att tömma en ampull och sticka in en spruta. Och många undersköterskor har som sagt stickvana.

Det här är en revirstrid, typisk för sjuksköterskeskrået.

Dessutom fortsätter sjukvården att digna under trycket, samtidigt som annan vård trycks undan.

När sjukhus inte kan hålla vårdplatser öppna på grund av kronisk sjuksköterskebrist, börjar de till sist anställa annan personal som kan avlasta de sköterskor som finns, till exempel undersköterskor. En del sjukhus öppnar ”sommaravdelningar” med bara undersköterskor och underläkare eller erbjuder nästan färdiga läkarstudenter att rycka in som sjuksköterskor, som Sahlgrenska gjorde våren 2019.

När sådant sker kommer protesterna direkt från Vårdförbundet och andra: Stopp, endast sjuksköterskor kan vårda patienter, för de har en fil. kand. i omvårdnad, hävdar man. Betala sjuksköterskorna mer så kommer de tillbaka, lyder kärnbudskapet. 

Ami Hommel tar också upp den aspekten: ”Sverige har råd att låta sjuksköterskor ge vaccinet.”

Men varje försening av flockimmuniteten innebär mer sjukdom och död, fler förlorade jobb och annan ofärd. Dessutom fortsätter sjukvården att digna under trycket, samtidigt som annan vård trycks undan. Det drabbar inte minst sjuksköterskorna själva.

Sjuksköterskor ska ha bra betalt, men att samhället skulle betala det höga priset för att långsiktigt värna sjuksköterskors revir och löneutveckling är absurt. Låt oss hoppas att vaccineringstakten kan hållas uppe med hjälp av undersköterskor, där de behövs.

Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Sverige!