30-timmarsveckor för läkare är en dålig idé. Foto: SARA PETTERSSON30-timmarsveckor för läkare är en dålig idé. Foto: SARA PETTERSSON
30-timmarsveckor för läkare är en dålig idé. Foto: SARA PETTERSSON
S-debattören Veronica Palm är positiv till sex timmars arbetsdag. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDENS-debattören Veronica Palm är positiv till sex timmars arbetsdag. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
S-debattören Veronica Palm är positiv till sex timmars arbetsdag. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Glöm idén med sex timmars arbetsdag

Publicerad

Det är skönt att vara ledig. Men det är inget argument för att jobba mindre.

Expressen getinglogga
Detta är en osignerad ledartext. Expressens politiska hållning är liberal.

I höst kan sjukhuspersonalen i Skövde glädjas åt mer fritid. Landstinget har beslutat att införa sex timmars arbetsdag för två operationssalar på Skaraborgs sjukhus. I stället för att arbeta åtta timmar med paus ska personalen jobba sex timmar i sträck, och får i gengäld gå hem två timmar tidigare.

Även Järfälla kommun tänker experimentera med förkortad arbetsdag till hösten. Som första kommun i Stockholmsområdet får de anställda vid socialtjänsten välja mellan kortare arbetsdagar eller en tre dagar lång helg. Motivet bakom försöket är att få de anställda att arbeta mer effektivt.

Sex timmars arbetsvecka med bibehållen lön är ett förslag som ständigt återkommer. Förespråkarna menar att en förkortad arbetsdag inte bara får personalen att må bättre, utan också ökar effektiviteten i verksamheten. 

I en krönika i ETC (13/7) hävdar S-debattören Veronica Palm att en arbetsförkortning inte bara är bra för jämställdheten, utan också kan lösa många av de utmaningar välfärden står inför. Alla skulle bli lyckligare, menar hon.

Värre med ofrivillig deltid

Och visst. Meningen med livet är inte att jobba. Återhämtning är viktigt för arbetsförmågan. Så långt har Palm och andra fritidsvurmare rätt. Men att skrota 40-timmarsveckan är ändå en dålig idé.

Det största problemet i offentlig sektor är inte att de anställda har för långa arbetsdagar. Snarare förhåller det sig precis tvärtom. Av alla anställda inom vård och omsorg jobbar 55 procent deltid, enligt LO. Ändå sliter personalen ut sig. 

Generellt sett jobbar vi mindre än någonsin, men trots detta ökar sjukskrivningarna för utmattning. Det är inte nödvändigtvis antal timmar på jobbet som orsakar stress. Att inte ha kontroll över sin arbetssituation och att inte hinna med sina uppgifter i ett tajt schema är värre än att jobba heltid.

Locka hellre med god arbetsmiljö

När Göteborgs stad testade sex timmars arbetsdag minskade sjukfrånvaron från 6,4 till 5,3 procent. Inte särskilt rafflande siffror, med tanke på att projektet kostat kommunen runt tio miljoner kronor - för ett enda äldreboende. Utvärderingar av liknande projekt på andra håll i landet har haft snarlika resultat: en försumbar eller obefintlig minskning av sjukfrånvaron. 

Jämfört med andra åtgärder är arbetstidsförkortning helt enkelt ett dyrt sätt att försöka förbättra hälsan för de anställda.

Risken är snarare att stressen och sjukfrånvaron ökar när testperioden är över och det vanliga schemat rullar i gång. Vips har då arbetsgivaren argument för att pressa in fler arbetsuppgifter.

Flera svenska kommuner och landsting står inför gigantiska framtida finansieringsproblem och riskerar att behöva höja redan höga kommunalskatter. Att i det läget prioritera generösa 30-timmarsveckor, samtidigt som det råder stor brist på arbetskraft, är oansvarigt. Arbetsgivarna bör hellre locka med en god arbetsmiljö där människor faktiskt vill jobba heltid.

 

Läs också: 

Så in i Norden dåligt inom äldreomsorgen 

Relaterade ämnen
Ledarredaktionen
Ledarredaktionen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressens ledarsida på Facebook för tips om fler liberala ledare och krönikor.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag