Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Galet att döpa om anställda till medledare

BOTKYRKA. Kommunens slogan är långt i från lagom. På alla sätt. Foto: Botkyrka kommuns grafiska handledning

I Botkyrka och Grästorp har kommunens anställda fått ett nytt namn - de kallas medledare. Det bäddar för oklara ansvarsförhållande och mer stress. 

Detta är en osignerad ledartext. Expressens politiska hållning är liberal.

Första träffen för ordet ”värdegrund” i Retrievers mediearkiv är daterad 1991. Då användes det en gång. 1999 sprängde det 100-vallen. I fjol nämndes värdegrund 9 440 gånger.

Runt om i landets sitter anställda tjänstemän och inhyrda konsulter och producerar dessa fluffiga ordmoln. Så länge det görs i företag är det aktieägarnas problem. Men när det kommer till stat, kommun och regioner är det allas vårt bekymmer.

Varumärkesambassadörer i Helsingborg

Många kommuner lägger dessutom avsevärda resurser på visionsarbeten och varumärkesbyggande. Ännu mer ordmassor med åtföljande workshops och inspirationsföreläsningar för den arma personalen. I Helsingborg kallas alla anställda, runt 10 000, varumärkesambassadörer och de ska ägna sig åt att berätta att ”viljor blir verklighet”.

Man får hoppas att ”varumärkesambassadörerna” inte tar det hela på allvar. För om anställda stöter på misskötsel i kommunen bör de larma; först cheferna, och om det inte hjälper använda meddelarfriheten och sätta journalister i arbete. Även om kommunalråd och förvaltningsdirektörer blir arga.

I Botkyrka ska medledare leva värdegrunden

I Botkyrka, med 93 000 invånare söder om Stockholm är begreppen medarbetare och personal under utfasning. De 6 300 anställda kallas numera ”medledare”. HR-direktören Ingrid Wibom - alltså personalchefen på gammal svenska - förklarade i en dragning: 

”Som medarbetare levererar du till din chef. Som medledare levererar du till medborgaren. Som medledare lever du vår värdegrund i allt du gör, i alla möten.”

Medledarna ska leva upp till de fyra ”värdeorden”: öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.

Medledare i Grästorp tar fram personlig kärnkvadrant

Också i lilla Grästorp, 5 700 invånare vid södra änden av Vänern, håller man sig med medledare.

”Med medledarskap följer också ett ansvar att vara delaktig för sin egen och andras utveckling, vilket kan ses som utmanande. Vi tror därför att du om söker dig till oss föredrar den frihet och självutveckling som följer av att få vara med och leda framför att bara följa andras direktiv”, förklarar Grästorp på hemsidan.

Alla medledare där ska också ta fram sin ”personliga kärnkvadrant” tillsammans med en coach.

Prat i kvadrat, kan man säga. Men förmodligen inte riskfritt. Oklar ansvarsuppdelning bidrar starkt till stress. 

Alla anställda (oftast kvinnor) som har svårt att sätta gränser redan som det är kommer att få ytterligare svårigheter när det klart sägs man ska leda, utan att få chefstillägg. Och när man ovanpå det förväntas vara modig, vad det nu kan innebära, och energisk ökar pressen. 

Kommuner som vill få inflyttare och kompetent personal bör ägna sig åt att höja kunskapsnivån i skolan och höja löner eller förbättra arbetstider för de anställda.

Att lägga energi på varumärkesbygge, värdegrunder och omdöpningar är avskräckande. Det visar att man inte kan prioritera. 

 

Läs också: Kära politiker, sluta genast svamla om värderingar 

Låt sjukvården slippa gagget om värdegrund 

Hellre än radiobil än 200 kommunikatörer