Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Kaoset bakom ministerns avgång

En riksdagsledamot är sjukskriven i många korta perioder och misstänkt för brott i samband med en bilolycka. Partifunktionärer har inte fått kontakt med henne sedan i januari.
Om partiet ändå får tag på ledamoten och lyckas övertala henne att ansöka om ledigt går platsen till nästa person på riksdagslistan. Men han är utesluten ur partiet för ”olämpligt beteende”.
Måttligt politiskt intresserade antar nog att beskrivningen handlar om Sverigedemokraterna. Men icke. Det är läget för Socialdemokraterna i Halland. Och förklaringen till att landsbygdsminister Jennie Nilsson har avgått för att återta sin riksdagsplats.
Det är nog det bästa för Sverige. Och definitivt för Socialdemokraterna. Sen får väl Löfven åka till Halland och säga som vänsterledaren CH Hermansson en gång: Någon jävla ordning ska’ det va’ i ett parti.

Malin Siwe