Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Paulina Brandberg till Expressens ledarsida

Foto: Olle Sporrong

Paulina Brandberg har det senaste året gjort sig känd som en vass debattör i den kriminalpolitiska debatten. Nu blir hon ny fristående krönikör på Expressens ledarsida.

– Jag har länge känt en frustration över att jag inte tycker att vår lagstiftning räcker till för att lösa de samhällsproblem som kopplas till olika former av kriminalitet. För ett drygt år sedan bestämde jag mig därför för att mer aktivt börja delta i samhällsdebatten, främst genom Twitter och debattartiklar, säger Paulina Brandberg, som nyligen utsågs till årets nätdebattör 2020 av Bertil Ohlininstitutet för det arbetet.

Till vardags är Brandberg åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Stockholm. 

Tidigare arbetade hon främst med sexualbrott och våld i nära relationer. Sedan några år tillbaka jobbar hon istället i huvudsak med organiserad brottslighet och större brottsnätverk. Det är också främst rättspolitiska frågor som hon kommer att skriva om på ledarsidan.

– I mitt arbete som åklagare ser jag mycket av det som fungerar mindre bra i vårt samhälle och känner att det finns oerhört mycket vi skulle kunna göra bättre. Åsikterna och analyserna som jag framför i kolumnen är helt mina egna, men självklart är det till stor del uppfattningar jag bildat mig utifrån de erfarenheter jag har fått genom mitt arbete.

Vid sidan av arbetet är Paulina Brandberg även aktiv i Liberalerna.

Brandbergs första kolumn för ledarsidan publiceras på nätet på söndag kväll och i måndagens papperstidning.

En tidigare intervju med Paulina Brandberg kan ses här.