Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Replik från Almega: ”Bekämpa fusk – inte arbete”

I förra veckan föreslog Moderaterna att bara personer med en månadslön på minst 31 700 kronor ska kunna få arbetstillstånd i Sverige.  Förslaget har kritiserats av många, även av Almega. Detta fick Anna Dahlberg att den 6/2 hävda att vi blundar för fusk inom arbetskraftsinvandringen. Det är helt fel.

De svenska reglerna för arbetskraftsinvandring är enkla och rättvisa. De har hjälpt Sverige att locka kompetent arbetskraft inom högt kvalificerade yrken, men även att fylla andra viktiga luckor i arbetslivet. Arbetskraftinvandring handlar inte bara om IT-specialister eller enkla yrken. Nästan hälften av arbetskraftsinvandrarna får jobb inom bristyrken som kräver yrkesutbildning eller speciell erfarenhet. Det kan handla om tekniker, svetsare, hantverkare och kockar. Det är dessa personer som inte kommer att kunna arbeta i Sverige om lönekravet skulle höjas till närmare 32 000 kr i månaden.

Sverige har problem med integrationen. Missnöjet med de höga ekonomiska och sociala kostnaderna för den höga flyktinginvandringen har orättvist nog flyttats över till arbetskraftsinvandringen som är lönsam för Sverige. De flesta som kommer för att arbeta är unga och stannar en kortare tid i Sverige. De arbetar, betalar skatt och reser sedan hem. Av de 200 000 personer som arbetat i Sverige det senaste decenniet har bara drygt sju procent sökt och fått permanent uppehållstillstånd.

Almega har beräknat att de arbetskraftsinvandrare som stannar minst ett år i Sverige ger ett överskott på 1,7 miljarder kronor per år, kostnaden för de anhöriga inräknad. Även om man skulle höja uppskattningen av vad medföljande barns skolgång kostar, som Anna Dahlberg föreslår, så ändrar det bara beräkningen marginellt. Skulle man lägga till de intäkter som kommer från säsonganställda, IT-specialister och andra som stannar i Sverige kortare tid och inte tar med sig anhöriga skulle överskottet bli ännu mycket större.

Med detta sagt så finns det problem som behöver rättas till. Det finns vittnesmål om att oseriösa arbetsgivare inte betalar ut den avtalade lönen eller tar tillbaka delar av lönen i olika avgifter. Det är osäkert hur vanligt detta är men vittnesmålen finns. Problemet med brukarimport inom assistanssystemet har också uppmärksammats och bör åtgärdas. Kontrollåtgärder och myndighetssamverkan mot fusk och brottslighet måste därför förbättras.

Almega vill ha konkurrens på lika villkor mellan företag som följer regler och avtal. Vi värnar grundregeln i arbetskraftsinvandringen; att alla som kommer hit för att arbeta ska samma lön och villkor som gäller i deras yrke. Vi är beredda att diskutera effektivare kontroller och andra krav för att se till att den regeln upprätthålls för alla.

Andreas Åström, näringspolitisk chef Almega
Patrick Joyce, fil.lic. i nationalekonomi och chefekonom Almega