Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Dinamarca kör halvtid i riksdagen

Vänsterpartiets riksdagsledamot Rossana Dinamarca och partiets gruppledare Mia Sydow Mölleby har ifrågasatt min kritik rörande att Dinamarca har varit frånvarande vid 60 procent av voteringarna i riksdagen. De har hänvisat till partiernas kvittningssystem.

Visst, men det är faktiskt partiets kvittningsansvariga som bestämmer vad som anses vara giltig frånvaro. Kanske Vänsterpartiet har en extremt generös policy. Eller slapp inställning till vad riksdagsuppdraget för med sig.

Det centrala jobbet för en riksdagsledamot är arbetet i utskotten. Dinamarca är ordinarie ledamot i kulturutskottet. Jag har nu gått igenom utskottsprotokollen under innevarande riksdagsmöte – från 22 september 2015 till och med 19 maj 2016.

Det handlar om totalt 28 möten i kulturutskottet. Dinamarca har varit från varande hela 14 gånger. Vänsterpartiets riksdagsledamot har säkerligen en drös med förklaringar till sin blott 50-procentiga närvaro i utskottsarbetet.
Jag har bilden av att kulturpolitik är viktigt för Vänsterpartiet. Samtidigt accepterar man alltså att partiets representant i kulturutskottet jobbar halvtid.
ERIC ERFORS