Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Tio ursäkter vi aldrig får höra från Kaplan

1. Det var alldeles för mörkt och rökigt i lokalen och jag såg egentligen ingenting. Vill påminna om att det har hänt andra statsråd som när Björn hade varit i dåligt sällskap.

2. Jag hade just varit hos optikern och fick med mig fel glasögon därifrån. Det var min pressekreterares fel. Fråga Hakim. Nej, förresten gör det inte. Då får jag de där problemen med Bert igen.

3. Men hur kan ni verkligen begära att jag ska ha koll på vilka jag träffar!!? Jag är nu fullt upptagen med att försöka lära mig vad bostadspolitik är för något. Ni måste förstå mitt omöjliga uppdrag: alla dessa kommunala miljöpartister som blockerar alla bostadsbyggen runt om Sverige för någon jävla blomma skull! Klart att man vill gå på middag med vänner och få lite respekt.

4. Det är alliansregeringens och min företrädare Stefan Attefalls fel. Att tillåta så här stora lokaler med så många människor gör det omöjligt för mig att ha en överblick vilka som vistas i rummet. Jag ska omedelbart tillsätta en utredning med hänvisning till brandsäkerhetsskäl.

5. Jag lider av svår ansiktasafasi, kommer aldrig ihåg hur folk egentligen ser ut. Och Fridolin blir alltid lika upprörd när jag tror att han är min pressekreterare: ”Jag är faktiskt utbildningsminister, Mehmet. Glöm aldrig det!.” Sen surar han varje torsdag på regeringssammanträdena.

6. Ni måste förstå att allt är min pressekreterares fel. Eftersom han inte längre får tala med pressen har jag beslutat att anställa en pressekreterare åt honom som ska göra i ordning en kommunikationsplan.

7. Jag förstår att människor kan vara upprörda över de Grå vargarna. Men de är som svenska frivilliga som åkte för att strida under finska vinterkriget.

8. Lyssna på Åsa Romson, henne kan man minsann lita på! Den där Alice Bah Kuhnke som säger att min middag var ”ytterst olämplig” är ingen riktig miljöpartist. När jag ser en infiltratör känner jag igen en infiltratör. Även om jag sedan blandar i hop alla ansikten. Ska hälla salt i hennes kaffe på nästa regeringssammanträde.

9. Det där min vän Barbaros Leylani från Turkiska riksförbundet sa om armeniska hundar på Sergels torg har totalt feltolkats. Som bostadsminister är jag ytterst ansvarig för att det inte springer lösa hundar inom detaljplanerat område. Jag kommer därför att tillsätta en utredning för att agera kraftfullt mot alla hundar utan koppel. Stefan Löfven har för övrigt sagt att han skulle vilja ha koppel på mig. Förstår inte riktigt vad han menar med det.

10. Den kloke Gustav Fridolin har helt rätt när han säger att ”systemet har brustit”. Jag lovar att verkligen försöka undvika att blanda i hop honom med Hakim. Har pratat med Ylva om att ”systemet” måste stärkas. Och jag har pratat med Micke och nu ska vi fixa 15 nya traineejobb som pressekreterare hos mig på näringsdepartementet för att stärka systemet.

Det innebär att alla frågor om mina framtida  middagar kan slussas fram och tillbaka mellan femton personer. Sedan vill jag tillägga: Det är verkligen är ”låg journalistik” att inte en enda har frågat mig hur maten var på den middag som nu har uppmärksammats. Den var jättegod! Det är ett fullständigt underbetyg till alla grävande journalister.

Hakim håller verkligen med. Eller om det var Gustav.

SPÖKSKRIVARE: ERIC ERFORS