Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Opinionspris till Patrik Kronqvist

kronqvistcykelpris

Patrik Kronqvist, biträdande politisk redaktör på Expressen, har tilldelats organisationen Svensk Cyklings opinionspris. Priset premierar opinionsbildning som påverkat synen på cykling i en konstruktiv anda.

Motiveringen lyder:

”Cyklandets status i Sverige har höjts avsevärt på senare år, men fortfarande återstår mycket arbete innan vi kan säga att samhället fullt ut börjar ta tillvara cyklingens många förtjänster. En viktig del i arbetet för ökad cykling i landet är seriös opinionsbildning som lyfter upp cykelfrågor på den politiska agendan. I en tid när populistiska utfall mot cykling och cyklister alltför ofta får genomslag på bekostnad av seriös och konstruktiv diskussion, har Patrik Kronqvist stått för en hälsosamt saklig, initierad och samtidigt underhållande röst i den nödvändiga debatten om cyklingens roll i ett framtida hållbart samhälle.”

Svensk Cykling har sedan 2009 årligen delat ut ett politikerpris. Från och med 2016 byter priset namn till Svensk Cyklings opinionspris. Det nya priset kan delas ut till en eller flera personer, företag, organisationer, fenomen eller institutioner som genom opinionsbildning påverkat samhällets syn på cykling i en konstruktiv anda.

Ett urval av Kronqvists ledartexter om cykling:

Föredrag om cykling av Patrik Kronqvist: