Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Kortslutning av elfacket

Elektrikerfacket har varslat om total strejk på företaget Sector Alarm. Det är inte första april, så håll nu hårt i julglöggen!

Facket strejkar för att medlemmarna ska ha rätt till fri tjänstebil med ett inköpspris på minst 300 000 kronor.
Vidare kräver Elektrikerförbundet att arbetsgivaren ska tvingas betala en särskild ”fritidsavgift” som ska möjliggöra en ”meningsfull och behaglig fritid”. Beloppet ska dessutom vara högre än det som i dag avsätts för tjänstepension.

Vad de meningsfulla och behagliga fritidssysselsättningarna ska bestå i är fullständigt oklart. Ska Sector Alarm betala dykresan till Maldiverna? Vinprovarkursen i Spanien?

Varför inte som vanligt kräva högre lön? Det meningsfulla och behagliga i livet råkar nämligen vara högst individuellt och inte något för en fackpamp att diktera. Men kanske drömmer sig Elektrikerförbundet tillbaka till det gamla brukssamhället där patron också sörjde för arbetarnas fritidssysselsättningar.
En fullständig kortslutning är det i alla fall.

ERIC ERFORS