Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Ulf Lundell är patetisk

Att Ulf Lundell har svårt att hålla inne sin ilska mot yngre framgångsrika och starka kvinnor är ingen nyhet. Det räcker med att påminna om hans famösa angrepp på Karolina Ramqvist: ”Lilla gumman! Hur är det fatt? Har du alldeles kissat på dig den här gången?”.

Lundell tar nu den politiska debatten till nya svindlande antiintellektuella höjder i en intervju i Aftonbladet. Hans hat mot Annie Lööf känner inga gränser, ty centerledaren påminner honom om Margaret Thatcher och eftersom hon ”älskade Pinochet”, enligt Lundell, så blir hans vidriga slutsats att ”varje gång jag ser Annie Lööf tänker jag på general Pinochet i mörka solglasögon och armarna i kors över bröstet och nu jävlar ska vi rensa. Det är otäckt.”

Vi skulle kunna lugna honom med att han aldrig kommer bli instängd på någon fotbollsplan på Österlen. Eller att han inte heller kommer bli inlåst i någon mörk skånsk potatiskällare och torteras med Annie Lööfs samlade tal från en bullrande högtalare.
Men det är ovidkommande. Ulf Lundell förblir en bitter och djupt tragisk person.