Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Lågt, Linderborg

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg har som specialitet att förvanska sina meningsmotståndares argument till oigenkännlighet. Hennes nya giv är att kleta ner liberala debattörer med brun sörja.

Således anklagas jag för att hävda att Sverige inte har råd att ta emot fler flyktingar, eftersom de är obildade analfabeter och aldrig kan få jobb. Min uppgivenhet är ”en vitamininjektion för Sverigedemokrater och allsköns högerextremister”.

Dessbättre har jag aldrig påstått något sådant. Det jag har beskrivit är en alarmerande situation med ett växande utanförskap, som håller på att lägga grunden till ett etniskt klassamhälle. Aftonbladet har just publicerat en förträfflig artikelserie på samma tema.

Till skillnad från Linderborg är jag djupt oroad över denna situation och menar att de vanliga besvärjelserna om att allt nog ska fixa sig inte duger. När flyktingmottagandet nu fördubblas närmar vi oss ett vägval: antingen måste vi ge plats för de nyanlända på arbetsmarknaden eller så måste vi omvärdera vår ambition att vara västvärldens mest generösa mottagarland.

Jag välkomnar andra lösningar på det svenska integrationsmisslyckandet. Att skjuta på budbärarna är inte en av dem.

ANNA DAHLBERG