Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

En prilla i Grönköping

I lilla Essunga kommun i Västergötland styr alliansen över 5 503 själar. Där har de i folkhälsans heliga namn infört ett snusförbud för kommunalt anställda på arbetstid. Visserligen fattades beslutet redan 2009, men då snusförbudet har uppmärksammats av medier utanför Grönköpings, förlåt, Essungas gränser får de progressiva och upplysta kommunpolitikerna i Nossebro äntligen den uppmärksamhet de förtjänar.

Dessa allianspolitiker är folkhälsoarbetets dolda hjältar som har sett de dödliga riskerna med passiv snusning. De har förstått det gigantiska samhällsproblem som drabbat Essunga och den sociala oro som uppstår på torget när en kommunanställd avslöjas med en dosa portionssnus.

Partiledare Fredrik Reinfeldt måste tacka moderaterna i Essunga som på ett sådant fantastiskt sätt förvaltar de nya moderaternas frihetsbudskap. Vuxna, röstberättigade människor med en påse under läppen som inte förstår sitt eget bästa måste naturligtvis ha hjälp av framsynta politiker som faktiskt vet bättre.