Opinionsbloggen

SD:s homohat

Så sent som 2007 liknade SD:s partisekreterare Björn Söder homosexualitet vid pedofili och tidelag.

För två år sedan bad Jimmie Åkesson om ursäkt för alla de hbt-fientliga uttalanden som har gjorts i Sverigedemokraternas namn. Allt för att försöka hitta nya allierade i sin kamp mot den påstådda islamiseringen.

Men den nya linjen har inte riktigt fått fäste i partiet. Det blir tydligt när man läser Tommy Hanssons blogg om Sverker Åström. Chefredaktören för partiets tidning SD-kuriren tecknar en 40-talsmässigt homofobisk nidbild av den framlidne toppdiplomaten.

Sverker Åström kallas ”sodomit” och ”sexmissbrukare” och drevs enligt Hansson främst av sitt omåttliga sexbegär.

”Han skulle inte ha tvekat en sekund att sälja ut Sveriges intressen om det bara kunde ge honom mer personlig njutning. Troligen var det också precis det han gjorde.”, skriver Hansson, som förövrigt omnämnde Stockholm Pride som ”den aidsdoftande Shamefestivalen” 2009.

Att en våldsam homofob får ansvara för SD:s tidning säger tusen gånger mer om dess HBT-politik än Jimmie Åkessons taktiska ursäkter.

ps. Tommy Hanssons homohat är säkerligen format av hans engagemang i den koreanska Moon-rörelsen, vars anhängare förutom att betala pengar till, och dyrka, en gammal farbror och hans familj också får lära sig att homosexuella är ”smutsiga, dyngätande hundar”.